Вони у квартирі влаштували пожежу. Дивом ніхто не постраждав, бо вчасно рятувальники загасили вогонь. Серед версій біди — саморобний обігрівач або ж недопалок. Тим часом люди вимагають у влади та правоохоронців забрати від них небезпечного чоловіка, від витівок якого потерпають роками.

– Кому саме належить та квартира на п’ятому поверсі – важко сказати. Знаю, що свого часу там мешкала матір Сергія, тепер він сам проживає і дещо із комунікацій йому вже відрізали за те, що має величезні борги. Двері без замка та ручки, тож відкрити їх не проблема. Чоловік, ймовірно, має проблеми із психічним здоров’ям, бо чули, що навіть у Чечні з мамою воював. Неодноразово затоплював сусідів на нижніх поверхах, збитки не відшкодовував. У сусіда через це всі меблі понабрякали, грибок у квартирі, запах цвілі. Якщо захоче продати, то хто його житло захоче після такого? Крім того, Сергій Юров веде аморальний спосіб життя. Щодня до нього приходять такі ж самі друзі і дозволяють собі все. Пиячать, ходять в туалет у під’їзді, від них смердить, а також мають шлейф кримінального минулого. Тому більшість бояться щось сказати, бо можуть потрапити під гарячу руку, – розповів місцевий Микола Федорович. — Кілька днів тому люди помітили дим із квартири сусіда. Його вдома не було. Викликали рятувальників, а самі із дітьми вибігли на вулицю. Жертв пожежі не було. А у Сергія тепер у помешканні кіптява, руїна та їдкий запах диму. Що буде далі — страшно уявити, бо де гарантія, що завтра через таких недобросовісних мешканців не злетить у повітря весь будинок? Таких треба ізолювати і забирати квартиру, краще хай там мешкають адекватні люди!

У свою чергу, власник помешкання Сергій Юров каже: він ні в чому не винен.

– Я не знаю, хто був на момент пожежі у моїй квартирі. Загорілось десь з кутка, де ліжко. Більше мені нема що сказати.

Жителі будинку на Чорновола, 6 неодноразово звертались до відповідних інстанцій, але результату немає. Дільничний Олександр Кушнірук теж відвідував чоловіка, але фактів збуту наркотиків та розпивання алкоголю не виявляв. Втім, попередження сусіду давав, бо більше повноважень не має. Тому кардинально вирішити проблему можна лише за рішенням суду. Це найближчим часом і робитимуть люди.

Віталіна Володимирова