Про те, що було, голова Тульчинської райдержадміністрації, а в недалекому минулому податківець Віталій Чуба говорити не береться (адже минуло тільки сто днів після його призначення на посаду). Зате будувати перспективні плани в Тульчині взялися серйозно. Вже у понеділок у залі засідань районної ради та райдержадміністрації відбулось перше засідання ради регіонального розвитку Тульчинського району, на якому було обговорено конкретні плани розвитку району на найближчі три роки.

Говорили не про щось нездійсненне і приблизне, а з чітко визначеними сумами та датами завершення робіт. Зокрема близько 400 мільйонів гривень планується вкласти у спорудження бригади з вирощування курчат-бройлерів на території Богданівської сільської ради. Головний ідейний натхненник та забудовник — ВП Вінницький бройлер «ПАТ МХП». А поблизу Тарасівки та Шури-Копіївської планується встановлення сонячних електростанцій, під які виділяються земельні ділянки.

Передбачені капітальні ремонти та реконструкції дитсадків, шкіл, котелень у кількох населених пунктах, ремонти в центральній районній лікарні, сільських медичних закладах і навіть зведення сучасного відділення екстреної невідкладної допомоги. А ще — будівництво водогону в Богданівці, купівля сміттєзбиральної техніки для Шпиківської ОТГ і реконструкція вуличного освітлення у кількох селах. На втілення усіх цих планів у життя потрібна не одна сотня мільйонів гривень. Та це все ще мають затвердити на сесії депутати. Передбачають, що навколо багатьох питань буде розгорнута широка дискусія.

Тетяна Вербицька