Дитячі каруселі та атракціони чекають на своїх маленьких пасажирів. Організатори ярмарку обіцяють ще чимало сюрпризів та цікаві святкові заходи для всієї родини. 7 січня на Європейській площі встановлять Різдвяний дідух.

«7 січня на вінничан та гостей міста чекає також святково-розважальна програма. Вже вдруге на Європейській площі буде встановлено дідух. Він буде абсолютно відрізнятися від того, що був минулого року. Каркас ми уже готуємо. Крім заходу «Різдвяні зустрічі» біля головної ялинки, на Європейській площі буде організована автентична народна програма з колядками, щедрівками. Виконуватимуть їх колективи з області та міста», – розповіла заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.

А 19 грудня у Вінниці відкриється головна ялинка Вінниці та резиденція Святого Миколаю та Санта-Клауса о 17:00.

Заходи стартуватимуть святковою ходою на чолі зі святим Миколаєм. Чарівні персонажі йтимуть від площі Ліверпуль до Новорічної резиденції, де й відбудеться урочисте відкриття казкового містечка.

Тут впродовж місяця діти зможуть відвідати новорічну майстерню, будиночок смаколиків, брати участь у квестах. Будуть облаштовані світлові інсталяції та фотолокації.

З понеділка по п’ятницю спочатку Святий Миколай, а потім – і Санта-Клаус та їх помічники – прийматимуть маленьких відвідувачів із 16:00 до 20:00 по буднях, а у суботу та неділю – з 14:00 до 19:00.

Також працюватимуть святкові рейси у новорічному трамваї за маршрутом «Новорічна резиденція -Вінниця–Новорічна резиденція». У п’ятницю юних пасажирів чекатимуть о 19:00, у суботу і неділю – о 17:00 та о 18:00.

«Уже традиційно під час відзначення новорічно-різдвяних свят у місті курсуватиме святковий трамвай. Під час подорожі Вінницею дітей розважатимуть аніматори. Також у трамвайчику працюватимуть професійні музиканти, які не лише співатимуть із відвідувачами, а й будуть вивчати різні пісні. І звісно ж, як на будь-якій нашій новорічній локації не обійдеться без подарунків», – розповіла заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.

25 грудня о 13:00 на майдані Незалежності біля вертепу відбудеться святкова різдвяна програма «Різдвяне сяйво». 30 грудня Святий Миколай та Санта-Клаус зіграють в імбирно-шаховий турнір, і з цього дня в казковому будиночку господарюватиме вже Санта.

Урочисте закриття Новорічної резиденції відбудеться 13 січня.