Суперпрестижний джип «Тойота Ленд Крузер-200» із крутим тюнінгом викрали вночі у неділю у мікрорайоні Поділля у Вінниці. Вартість подібного авто складає близько 70 тисяч доларів, плюс недешевий тюнінг.

– Увечері в неділю я, як звично, лишив автомобіль біля під’їзду будинку. Згодом ще ходив до авто — забрав речі, що забув у багажнику. Близько 2-ї ночі у вікно ще бачив джип на місці… А о 8-й ранку його вже не було! Я відразу викликав поліцію, — розповів власник автомобіля Віктор.

— Один сусід розповів, що о 4-ій ранку мого автомобіля на місці вже не було. Отже, його викрали десь між 2 та 4 годинами ночі. У записах відеокамер, що отримала згодом поліція, щоправда, промайнув «Тойота Ленд Крузер», зовні схожий на мій, який швидко їхав у цей час у напрямку Києва. Але коли поліцейські перевірили номер, то виявилось, що це не моє авто…

Власник «Тойоти Ленд Крузера» не вірить, що його автомобіль викрали випадково…

– Мою машину знали у Вінниці. Я знаю, що ця марка авто користується популярністю в угонщиків, незважаючи на усі ступені захисту. Нині через воєнний стан поліція у Вінниці розставила скрізь блокпости та посилено перевіряє кожну машину! Тож навряд чи мій джип виїхав за межі Вінниці. Мабуть, десь схований у «надійному місці». Цікаво, що коли я опублікував оголошення про викрадену машину, як відразу почали телефонувати з місць позбавлення волі. «Скинь нам на картку «сто штук» — і скажемо, де твій джип!» Коли я ставив «благодійникам» декілька «контрольних питань», то ті відразу кидали слухавку. Один поліцейський розповів, що нещодавно, теж на Поділлі, викрали «Мазду-6». То її власнику теж телефонували з тюрми і вимагали за «достовірну» інформацію про автомобіль шість тисяч доларів.

У прес-службі обласної поліції коротко повідомили, що відкрито кримінальне провадження. На Вінниччині протягом кількох років тривало справжнє й успішне «полювання» на елітні позашляховики «Тойота», «Лексус», «Ніссан», «Ауді»… Власник позашляховика теж почав своє розслідування та просить допомоги у небайдужих вінничан:

– Моя машина 2016 року випуску. Колір плівки автомобіля — перламутр сірий. Офіційно колір — чорний. Державний номер АВ 0110 СК. Прошу відгукнутись усіх, хто щось бачив чи знає з приводу викраденої машини за номером:

+380 (68) 855 00 00.