Це питання було одним з кількох десятків тих, котрі були запропоновані до порядку денного на позачерговій сесії «з голосу».

Баталії навколо 10 гектарів поблизу в’їзду до Вінниці між Київською трасою та Південним Бугом тривають вже давно. Двічі проект депутати відхиляли. Востаннє проект скандального рішення навіть намагалися протягнути «кнопкодавством». П’ятеро однопартійців скористалися картками своїх колег, проте голосів для ухвалення рішення забракло. Та на минулій позачерговій сесії доля цієї землі таки вирішилася.

А перед цим активісти Громадського руху «Чесно» помітили, що на сайті Вінницької облради з’явився проект рішення щодо передання 10 гектарів землі в користування ТОВ «Терра-Грін Холдинг». Цю приватну структуру пов’язують із родиною депутатів Станіславенко-Ткачуків. Її зареєстрували у травні минулого року зі статутним капіталом лише 1000 грн.

Перед вирішальним сесійним засіданням депутат від «Свободи» Андрій Вигонюк зазначав, що наполегливість, з якою це питання виноситься на сесію, свідчить про лобіювання владою інтересів приватної компанії у збиток місцевим громадам. Коли питання розглядалося у постійній комісії облради з питань регулювання комунальної власності та приватизації, голова фракції «УКРОП» Григорій Зозуля єдиний проголосував проти. Запевнив, що і його однопартійці за це не голосуватимуть. Так само збиралися не підтримувати передачу 10 гектарів лісу депутати від «Батьківщини»: «Ми у такі ігри не граємо».

Не збиралися голосувати за таке рішення «Самопоміч», «Аграрії Вінниччини» і навіть частина депутатів від БПП. «Опозиційний блок» утримувався від коментарів.

Але наприкінці позачергової сесії виник скандал. Депутати Сергій Стадник і Вадим Соляник оголосили про те, що вони відкликали свої голоси про рішення щодо передачі лісу ТОВ «Терра-Грін Холдинг». Для його ухвалення було потрібно лише 43 голоси. Тобто, навіть і без двох відкликаних «за» було цілком достатньо депутатських «штиків». Втім, не факт, що після створеного прецеденту тепер й інші народні обранці почнуть відкликати свої голоси, аби не допустити суперечливого «дерибану» вінницького лісу поблизу обласного центру. Так що остаточну крапку ставити рано.

Ілона ВАЛЬТЕР