У ніч із 31 грудня на 1 січня у Вінниці започатковують нову міську традицію: всією громадою зустрічати Новий рік під Вежею у стилі «Щедрик»! Із собою беріть рідних, друзів, шампанське, келихи та бажання миру під ялиночку-2019!

– Відкриття головної ялинки міста, як завжди, 19 грудня із святим Миколаєм у Центральному парку під ритми українського репера ХАС. А в новорічну ніч запрошуємо всіх під Вежу для початку нової сторінки в сучасній історії європейської Вінниці! Будемо зустрічати Новий рік всією громадою біля символу міста, як у всіх європейських містах! — розповіла заступник мера Вінниці Галина Якубович.

Цікаво, що у Вінниці на ці свята «російського» Діда Мороза із Снігуркою не буде. Бо «чужий» персонаж явно потрапив під санкції та воєнний стан, і рулити святами будуть святий Миколай, Санта-Клаус та знаменита на весь світ мелодія Миколи Леонтовича «Щедрик».

У програмі святкування у Вінниці від відкриття новорічної пошти на «Ліверпулі» 11 грудня до закриття головної ялинки 13 січня 2019-го цікаві програми для дорослих і дітей, концерти, вертеп, Дідух, фуд-фест, Різдвяний ярмарок, новорічний трамвай та конкурс караоке в букеті різноманітних інтерактивів.

Головні майданчики святкування: майдан Незалежності – Новорічна резиденція; хол міської ради; площа Ліверпуль – Новорічна пошта; Європейська площа – ярмарок; кінотеатр «Родина» — новорічні пригоди в країні «Cherry Land»; Центральний парк культури і відпочинку – головна ялинка та головна сцена.

Свята у Вінниці стартують 11 грудня із відкриття «Вінницької новорічної пошти» на площі Ліверпуль із листівками у стилі «Щедрик».

15 грудня – 13 січня працюватиме Новорічно-Різдвяний ярмарок на Європейській площі.

А 31 грудня Вінницю очікує «Новий рік по-європейськи» під Вежею, де звучатимуть 12 ударів, «Щедрик» та співатиме Оксана Славна.