Із 1 по 7 грудня у Сербії відбувся чемпіонат з кульової стрільби серед паралімпійців.

Учасники від України змагалися з понад 120 спортсменами з 27 країн. У результаті наші спортсмени отримали 13 медалей. Приємно, що одну із золотих нагород отримав вінничанин, майстер спорту міжнародного класу Олексій Денисюк. Він виконував вправу стрільба із пневматичного пістолета. Тренує хлопця Денис Мустафаєв.

Додамо, що 29-річний Олексій Денисюк – відомий спортсмен на Вінниччині. Стрільбою він займався із дитячих років та мав чимало нагород. Втім, у 2013 році плани хлопця перекреслила важка травма: під час походу із колегами стався нещасний випадок — він впав із 25-метрової скелі. Пролежав майже півроку у лікарні. Уже вдома завдяки підтримці рідних, друзів, медиків та тренера Олексій став займатись реабілітацією. Через три місяці на милицях повернувся до рідної спортшколи «Орбіта».

– Виступив на обласних змаганнях, показав непоганий результат. Тоді був чемпіонат України, й наша вінницька команда добре себе проявила. У 2015 році були змагання у Польщі й третє призове місце. Тоді Кубок світу у Хорватії, де я встановив рекорд зі стрільби з пневматичного пістолета, — пригадує Олексій Денисюк. — Там я отримав ліцензію на участь у Параолімпійських іграх. У Таїланді став абсолютним чемпіоном світу, отримав три золотих медалі. Тоді була Америка – і знову три «золота». Я майстер спорту міжнародного класу із стрільби. А вже у 2016 році на Параолімпіаді здобув бронзову медаль у змішаній стрільбі з пістолета P4 у класі SH1.

Восени у Франції наш земляк виборов золоту нагороду в Кубку світу з кульової стрільби серед спортсменів із ураженням ОРА. Нині ж він та його наставник Денис Мустафаєв мають наміри показати високий результат на Паралімпійських іграх-2020. Вони, як і Олімпіада, пройдуть у Токіо (Японія).

Віталіна Володимирова