Нещодавно до Крижопільської селищної ради надійшло звернення від матерів загиблих учасників антитерористичної – Сергія Бойка, Олександра Савченка та Руслана Бондара. Вони просять облаштування в центрі селища Алеї Слави. Втім, у селищній раді поки не дали чіткої відповіді на прохання родин загиблих.

Крижопільська селищна рада розуміє та поважає неоціненний вклад загиблих Героїв. Разом із тим селищем ширяться думки щодо недопущення збільшення кількості пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіалів у центрі містечка. Інші висловлюють думки щодо того, що Герої вшановані достойно – є пам’ятний знак, встановлені меморіальні дошки, держава забезпечила пільги та інше, -каже очільник Крижополя Олександр Третьяков.

Саме тому з метою напрацювання єдиної думки чиновники вирішили провести вивчення думки жителів селища. Для цього на офіційному сайті розмістили анкету, де мешканці можуть висловити свою позицію. Додамо, що схожа проблема вже є у Жмеринці, де батьки загиблих майданівців обурені місцем розташування пам’ятника на честь їхніх дітей. Вимагають, аби він був у центрі…

Валентина Лісова