Нещодавно у Чечельницькій районній лікарні створили інфекційне відділення для хворих на кір. Сьогодні на стаціонарному лікуванні знаходиться  22 людини — 6 дорослих і 16 дітей.

– Ми закликаємо батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику – військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики», – зауважив головний лікар Сергій Могила. – Щеплення – єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо уже зафіксовано спалах захворюваності. У нашому районі достатньо якісних і ефективних вакцин для планової та посиленої імунізації.

Додамо, що від початку року на Вінниччині на кір захворіло

2687 людей, з них і 1756 (65 %) діти. Госпіталізовано 1661 особу, з яких 1029 (62 %) маленькі пацієнти. Лише за останній тиждень в області було зареєстровано 223 хворих на кір, причому 80 % з них це доросле населення. Найбільша кількість спалахів сталася у Шаргородському районі – 12 випадків. Усі контактні пацієнти наразі щеплені.

Серед захворілих було на кір 22 вагітні, троє з них вже народили і їхні немовлята також захворіли на кір. На сьогодні, як кажуть медики, їх стан стабільний. У лікувально-профілактичних закладах області є в наявності 24 тисяч доз вакцини.

Віталіна Володимирова