19 грудня у виставковій залі обласної організації Національної Спілки художників (вул. Пушкіна, 2) на день Святого Миколая відкрили збірну виставка образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва «Різдвяна палітра».

На відкриття експозиції зібрались знані «метри» і молоді таланти малярства Вінниці, які  19 грудня о 16.00 презентували свої картини олійними фарбами, пастелі, скульптури, ікони та стилізовані текстильні  роботи. «Різдвяна палітра» буде відкрита до 15 січня…

– Це наш своєрідний звіт, бо напередодні новорічних свят вінницькі художники виставляють тут свої найкращі роботи. Це наш подарунок Вінниці та вінничанам у великій світлій залі обласної організації Національної Спілки художників., – заявив голова НСХУ Вінниччини Віталій Каспрук. – Тут і живопис, і графіка, і скульптура…

Звісно, на виставці традиційно домінують твори зимової тематики: пейзажі та натюрморти. Трапляються й роботи релігійної тематики, адже скоро Різдво – одне з найбільших християнських свят.

Новорічно-різдвяна виставка завершує виставковий рік та розпочинає новий. Весь калейдоскоп представлених робіт об’єднує святковий передноворічний та різдвяний настрій. Художники виставляють кілька десятків робіт, з пленерів та студійні, створені з думкою про красу зими та святковий дух.

Вхід на виставку вільний. Працюватиме експозиція щодня з 10.00 до 19.00 без вихідних.