Вінницький нацгвардієць Олександр Томашевський врятував пенсіонера. Боєць військової частини 3008 охороняє Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» у Вінницькій міській раді, де і сталась «НП».

– Близько 9 години лише збиралась черга. Підійшов чоловік, на вигляд 60 років. Спитав, де міський архів. Я пояснив, аж бачу — очі чоловіка зненацька закотились, він знепритомнів. Впав на підлогу, вдарився скронею… З рани вдарила кров… Мабуть, епілептичний напад! — розповів Олександр. — Я швидко підбіг до чоловіка, перевернув його на бік, аби не задихнувся. Почав надавати першу долікарську допомогу. Моя службова медична аптечка завжди зі мною. Ще бинтом затиснув рану на його обличчі. Прибігла медик, яка чергує у міській раді, а дівчата-адміністратори викликали «швидку». Декілька хвилин до приїзду лікарів я «відкачував» потерпілого. Чоловік поступово прийшов до тями і спершу спитав мене: «Що сталось?» Медики «швидкої» приїхали дуже швидко.

Старший солдат строкової служби Олександр вже не вперше рятує людей:

– Раніше я допомагав відвідувачам, яким теж було зле у черзі чи на прийомі… Давав воду, таблетку чи на свіже повітря виводив, щоб отямились. Але такий серйозний випадок у мене вперше. Нас у частині навчають надавати першу медичну допомогу.

21-річний Олександр родом з Козятина, раніше служив у львівській частині Національної гвардії Україні, а згодом перевівся на Вінниччину. Посадовці Вінницької міськради подякували хлопцеві за мужність та небайдужість. Командування частини теж планує нагородити сміливого бійця.