Потужний наркотрафік накрили у Вінниці “вебешники” Національної поліції відразу декількох областей. Про це повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки НПУ:

– Тривалий час працівники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) НПУ отримували відомості про діяльність групи осіб, яка займається торгівлею особливо небезпечної психотропної речовини – амфетамін на території Вінниччини та безпосередньо в обласному центрі.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратура Вінницької області розпочала кримінальне провадження.

Спільними діями Вінницького, Житомирського, Хмельницького управлінь ДВБ НПУ, за технічної підтримки ГУНП у Вінницькій області та процесуального керівництва прокуратури, було встановлено, що до складу злочинної групи входять вінничани 22-29 років. Психотропну речовину збувають клієнтам під час зустрічі з рук в руки, отримані кошти передають організаторові.

Правоохоронці провели низку оперативних закупівель товару. Після останньої, на суму 1,4 тисячі гривень, та передачі грошей продавцем 29-річному ватажку угрупування обоє зловмисників були затримані. Під час особистого обшуку у організатора виявили та вилучили 40,5 тисяч гривень, у збувача – 24 згортки фольги з амфетаміном. А згодом «завітали» з санкціонованими обшуками ще до трьох дилерів. Загалом, за результатами заходів, вилучено амфетамін та канабіс, вартість яких за цінами “чорного ринку” складає майже 800 тисяч гривень. Також вилучено мобільні телефони, ваги для наркотовару, оргтехніку, банківські картки та готівку у вітчизняній та іноземній валюті.

На підставі ст.208 КПК України затримано 5 осіб разом з організатором. Тривають заходи, направлені на встановлення та затримання інших учасників наркоугрупування, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Фото надане прес-службою ДВБ НПУ