Ми вимагаємо припинити цькувати нашого владику. Ми православні віруючі, що перейшли разом із ним до Православної Церкви України (а нас десятки тисяч), вимагаємо забезпечити і нам право молитись у храмах УПЦ МП, батюшки якої поспішили присягнути РПЦ і не порадились із громадами.

Ми були такими ж парафіянами цих церков і будували їх на землі громади. Чому сьогодні ми маємо їздити в собор, в якому вже не поміщаємось? А в численних захоплених батюшками РПЦ ще вчора і наших храмах мають молитись за Кіріла та Росію, присягати Путіну?

Ще вчора ми писали «братам у Христі» дуже толерантні пости. Мовляв, давайте тихо- мирно сприймемо розподіл двох церков канонічної Православної Церкви України та Російської Православної Церкви в Україні, бо саме так вони називаються. Але сьогодні вже робимо ось таку заяву. Бо (НАГОЛОШУЄМО) справжніх віруючих, може, навіть і зазомбованих, поважаємо. А тому звертаємось до схованих під рясами «оголтелих» проповідників «русского міра» (в нашому контексті це означає відпанахування від України 8 областей до Росії, введення російських танків на Хрещатик), фарисеям і запроданцям, підігрітим газпромівськими коштами, що прикриваються Богом і «канонической церков’ю», завербованих агентів ворожої країни – штатних офіцерів феесбе і «сплячих агентів впливу»: ХТО ВАМ ДАВ ПРАВО НА УКРАЇНСЬКІЙ ЗЕМЛІ цькувати митрополита Симеона, інших священиків УПЦ МП, вірян, які із ним хочуть перейти до канонічної Православної Церкви України, які у важкий для українського народу час та багатостраждальної України стали на їхню сторону? Виконали волю Вселенського Патріарха, єдиної найвищої духовної особи світового Православ’я. Прийняли у свої руки повернення через більше 1000 років законної української церкви (Київської Митрополії, наданої Україні після Хрещення Київської Русі у 988 році, вкраденої Москвою?) Хто дав вам право на службах називати дану Україні Вселенським Патріархом канонічну церкву розкольничою і христопродавчою? Вашому, так – тепер уже остаточно вашому Патріарху Кірілу обзивати її «непонятной сектой»? Так, тому самому, про якого відомий журналіст Гордон повідомив, що йому високопоставлений феесбешник у інтерв’ю стверджував, що він й інші чини РПЦ є офіцерами ФСБ, що присягнули Путіну. А ви, побудувавши храми на українській землі, маючи 25-років від її влади особливу прихильність, бо ж єдині канонічні, взяли і ось так дружно і одним махом, без усяких консультацій із громадами, віруючими зрадили народ України, вірян, вінничан? Ви говорили, як всім здавалось, в українських храмах її парафіянам, що ви молитесь за Україну, її воїнство, за мир і за те, щоб Господь послав благословення і була створена канонічна церква України. І тоді ви перейдете до неї. А якщо ні – то сприймете як рівну сестру. А тим часом гуртували біля себе зазомбованих фанатів.

І ось раптом у, здавалось, європейській Вінниці, в побудованому за кошти парафіян храмі на землі міста, який незрозуміло як разом із садочком і школою приватизував один батюшка, відомий ще із 2004 року листівками у храмі «за Януковича», влаштовуєте судилище владиці Симеону. І на українській землі присягаєте Кірілу і Російській Православній Церкві, який через УПЦ наказав піти у СХИЗМУ до ВСЬОГО православія світу! І це не розкольники, а канонічні?

А скільки батюшок зібралося, щоб вітати це дійство… щоправда, разом із хутірськими безпредєльщиками, бандитами Вінниці, які всюди, де треба, чинили той самий безпредєл і готували тітушок на антимайдан! Чому саме така спайка? Нікого не хвилювало? Ну, зрозуміло, що зазомбовані бабусі із дідусями чи в душі «сєпари» раділи, що нарешті є де помолитись за «русское войсько и Россию», яка спить і бачить, щоб прибрати до рук Україну.

Але якою совістю керувались ви, високоосвічені, бо ж наставляли інших, здобувши освіту, знаючи, що саме Київ отримав митрополію від Вселенського Патріарха із Константинополя? А Росії тоді ще й близько не було із її Москвою? Що саме 300 років тому було видано насильницький наказ (тримаючи Патріарха у підвалі!), що Київська Митрополія передається у тимчасове управління Московській. Хоча саме вона є набагато старшою і канонічною. І коли діяв вибитий насильно цей документ, вас це влаштовувало? Ви почитали Вселенського Патріарха!

Але вже у жовтні 2018-го Вселенський Патріарх Варфоломій разом із Синодом, куди входить не одна Росія, як ви когось затуркали, а більше 100 церков країн світу, ліквідували цей документ. І ви, ми, всі православні віруючі України стали визнаними ними і незалежними. Хто мав – всі пройшли процедуру каяття… Як-то кажуть, все канонічно і по-Божому. І народ України радів цьому, бо ж позбулись – ЗАКОННО І КАНОНІЧНО — залежності від Росії, країни, яка пішла на Україну війною, і її не зупинила спільна церква і те, що йдуть вбивати братів по вірі!!!!

Про те, що хочуть спільної канонічної церкви України у зверненні до Варфоломія заявили всі ієрархи УПЦ КП, Автокефальної церкви і 62 ієрархи МП УПЦ, і більшість священиків. І він почув та повірив, тому й вчинив по-біблейськи: дав усім волю і право вибору…

Але що далі зробили ви – варте розголосу.

Лише факти. Митрополит Онуфрій, який сьогодні позбавлений сану Митрополита Київського саме за це Вселенським Патріархом, їде до Москви як член Синоду Російської Православної Церкви і заявляє, що всі ми, православні МП, не хочемо служити і входити до церкви своєї держави (навіть коли вона буде канонічною), а готові присягнути Патріарху РПЦ Кірілу, Росії та її президенту Путіну. Далі той же митрополит від імені всіх нас ЗДАЄ всі повноваження незалежної Митрополії і вливається в Російську Православну Церкву як один із повністю підлеглих підрозділів.

І йому та вищому духовенству вчорашнього МП зовсім не стає перепоною те, що присягають церкві країни, яка вбила більше 10000 тисяч українських синів і дочок у розв’язаній війні. Що Росія окупувала українську землю і мріє про повне поневолення її народу! А це ще сотні тисяч смертей її дітей! А може, і ваших, бо бомби не вибирають, чиї будинки чи люди… На Донбасі вже присягали Путіну і молились за «руський мір»! Скільки горя і сліз він приніс – можете вже тепер переконатись!

Ви ж розуміли, що, йдучи в РОЗКОЛ із РПЦ, ви себе та своїх вірян ПОЛИШАЄТЕ назажди Віфлеємського вогню! Бо хіба ви не знаєте, що він з’являється від Бога не у Росії, а в Єрусалимському храмі церкви, яка визнала канонічність Православної Церкви України. Ви позбавляєте себе Афону – однієї із головних святинь світу у Греції. Віфлеєму, Назарету, Метеорів, Фанару, Сінаю, найстаріших православних храмів світу, які існують вже 15-13 тисяч років у Ізраїлі та православних країнах і храмах світу!!! Де тоді була Росія?

Ось кому і ви і святі отці Вінниці присягали, постеливши для цього «руського міра» червоні килими… Знаєте, добре, що так сталось, нарешті всі ви показали свої обличчя.

Але що робити величезній більшості нас, таких же канонічних віруючих, які разом із владикою Симеоном прийняли волю Вселенського Патріарха Варфоломея, не пішли у розкол і схизму до Вселенського Патріарха із РПЦ саме через надання незалежної і канонічної церкви України? Іншим митрополіям Вінниччини, митрополити яких ось так, не порадившись з нами, тихцем перейшли до Російської Церкви?

Ми так само будували храми, в які були прислані батюшки, що поспіхом присягнули церкві Росії. До речі, серед нас є багато парафіян саме Хрестовоздвиженського храму, який так швидко присягнув РПЦ.

Нас десятки і сотні тисяч у Вінниці і області. Але вже місяць ми не можемо піти у більшість храмів Вінниці та області (крім кафедрального храму на Соборній), бо там окупувався «руський мір». Розпалюється міжрелігійна ворожнеча. Складається враження, що ми на своїй рідній землі ніхто! А фанати, без любові до ближнього, які ще вчора копійки не здали на ті храми, сьогодні там під час служби і після неї, з мовчазної згоди священиків, а часто і вони самі, обробляють парафіян за РПЦ. До яких пір це буде чинитись? Ми не хочемо насилля! Але просимо владу захистити наші права і надати нам таке ж право молитись у тих храмах, як і їм. Просимо прислати в наші парафії священиків Православної Церкви України, бо є частинкою єдиної Вселенської Православної церкви на чолі із Патріархом Константинопольським Варфоломієм.

Канонічної і, сподіваємось, віднині вічної в Україні.

Віряни Вінниччини

Від редакції. Читайте далі про перехід храмів у ПЦУ на Вінниччині.