Луганський завод, який займався цим, окупований.

У середу з робочим візитом Вінницю відвідали керівник Нацполіції Сергій Князєв, очільник ДСНС України Микола Чечоткін та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За зачиненими дверима і без преси вони презентували представникам правоохоронних органів та рятувальникам перший етап мотиваційного пакета. У ньому йдеться  про підвищення заробітної плати та компенсацію витрат за винайм житла,  систему фінансового лізингу на придбання власного, страхування, медичне обслуговування та  сучасну професійну підготовку. Програму вже підтримали Кабмін та Верховна Рада.

Після наради у Будинку офіцерів Арсен Аваков вирушив на завод з виготовлення зброї «Форт». Там вперше в Україні запустили лінію повного циклу виробництва патронів до пістолетів 8х18 та 8х19, 9х19. Ними будуть користуватись представники поліції, Національної гвардії, прикордонники і всі підрозділи Міністерства внутрішніх справ. Згодом на підприємстві запустять ще кілька ліній, які випускатимуть набої для автоматичної зброї та кулеметів. І вже розглядається питання про експорт продукції. Це дасть можливість силовикам бути незалежними від закордонних постачальників.

До цього єдиним виробником для стрілецької зброї був Луганський патронний завод, який залишився на окупованій території. Тож тепер вінницьке підприємство матиме змогу покращити фінансове становище та підняти заробітні плати співробітникам. Директор «Форту» Віктор Писаренко зазначив, що всі завдання виконуватимуть вчасно і якісно.

Крім того, на Миколая міністр МВС привіз до Вінниці подарунок – новий  службовий транспорт. Вісім автомобілів «Renauit Duster» передадуть до Жмеринського, Погребищенського, Немирівського, Хмільницького, Барського, Бершадського та Ямпільського районів. Ще трьома службовими «Renailt Logan» відтепер керуватимуть поліцейські груп реагування патрульної поліції Тростянецького, Теплицького та Літинського підрозділів. Ще два таких авто отримали дільничні офіцери поліції Вінницького районного відділу поліції. Мікроавтобус «Ford Transit Custom» доставлятиме на місця вчинення правопорушень слідчо-оперативні групи Київського відділення поліції.

Вікторія Снігур