Надзвичайна подія сталась цього четверга у Вінницькій школі №18. Відомо, що того дня дев’ятикласниця принесла до закладу перцевий балончик, який, за словами друзів, їй дав батько для самозахисту.

Коли дівчинка разом із подругами пішли до туалету, вона із цікавості його розпилила. Після того відразу відчинила вікно для провітрювання, втім, це не допомогло. Тож зі школи довелось евакуювати частину учнів і вчителів. На місце приїхала «швидка допомога». Цікаво, що на місці жодної паніки не було, як це розповідали вінничани в соцмережах. Навпаки, учні навіть встигли зняти відео, де видно, що зовсім не засмутилися через раптову паузу в навчальному процесі. Дехто навіть припускав, що оголосять карантин.

Як з’ясував наш журналіст, загалом до медиків звернулось дев’ятеро дітей, сімом дали антигістамінні препарати та відпустили додому. Ще двох дівчат направили для додаткового огляду до дитячої обласної лікарні, але не госпіталізували. Учнів, які навчалися на другому поверсі і де стався інцидент, відпустили додому. А ось на першому поверсі приміщення провітрили — і діти повернулись до навчання. Із дівчинкою, яка розпилила газ, ювенальний поліцейський провів відповідну бесіду, аби в подальшому уникнути аналогічних ситуацій.

Додамо, що за останній рік це вже не перший випадок, коли в школах розпилюють перцевий газ. Навесні у Вінницькій школі №9 через витівку учня евакуювали 500 дітей та викладачів. Шістьом надали медичну допомогу. А почалось все з того, що між двома хлопцями виникла суперечка, в ході якої один із підлітків розпилив газ дратівливої дії.

Віталіна Володимирова