На День святого Миколая у Липовці відбувся черговий благодійний ярмарок, організований волонтерським об’єднанням «Заради майбутнього». Незважаючи на морозну погоду та інші святкові заходи у місті, ярмарок відвідала чимала кількість людей.

– До нашої волонтерської групи входять близько 20 активних мешканців Липовеччини, які завжди долучаються до допомоги. Основний кістяк – із села Росоші. Перший ярмарок ми провели два роки тому на підтримку місцевої дівчинки Ані Денисенко, яка боролась з лімфобластним лейкозом та вірусом гепатиту С. На лікування дитини вдалось тоді зібрати понад 90635 тисяч гривень, і для нас велике щастя, що вона подолала онкозахворювання. Після того у вересні 2018 року ми знову зібрались у центрі Липовця, продавали смаколики і різноманітні вироби, аби врятувати ще одного земляка – 36-річного Василя Пилипчука. Чоловіку, в якого діагностували лейкоз, передали близько 55 тисяч гривень, — розповідає громадська діячка та координатор волонтерської організації «Заради майбутнього» Олеся Гевко. — Цього разу взялись допомагати відразу двом нашим односельчанам. 11-річний Мирослав Щербатюк хворіє на прогресуючу м’язову дистрофію, форму Дюшена. А 45-річна Тамара Філіпова, яка працювала довгий час на пошті в Росоші, покинула улюблену роботу через онкологію. Щоб хоч якось підтримати цих людей, на День Миколая ми влаштували благодійний ярмарок «Подаруй надію жити». Разом із волонтерами виготовили понад 1000 іграшок із шишок, новорічні прикраси, екібани, напекли різноманітних смаколиків. Дві мої подруги з Вінниці теж долучились і передали дитячі прикраси для волосся на суму близько 2000 гривень. Кухарки із Росоші приготували смачні плов, уху, голубці. Сам захід проходив у центрі Липовця, і нам вдалось зібрати 40640 гривень. За це хочу висловити подяку меру Миколі Грушку, голові райради Юрію Науменку, заступнику голови РДА Ользі Дмитрів, та їхнім колективам, сільському голові Нападівки Василю Щербанюку, депутату обласної ради Тетяні Редько, підприємцям, студії «Ажур», директорам, учням, батькам і вчителям шкіл №1, №2 у Липовці та іншим. Наступного дня разом із виробами ми поїхали до Росоші, куди нас запросили деякі організації, аби теж долучитись до благородної справи. Вдалось зібрати 4330 грн. Усю зібрану суму ми вже передали родинам Мирослава Щербанюка та Тамари Філіпової. Мені дуже приємно, що липівчани настільки милосердні та небайдужі!

За словами Олесі Гевко, найбільше її вразило те, що до благодійного ярмарку долучились люди, яким свого часу вони збирали допомогу. Зокрема родина Васі Пилипчука та 5-річної Ані Денисенко.

– Минув рік після останньої хіміотерапії донечки. Гепатит С поки що не лікуємо, стараємось підтримувати печінку препаратами. Хоч не маємо великої фінансової можливості, але намагаємось хоч якось допомагати іншим, бо вдячні, що свого часу нашу Аню врятували, — каже мама Тетяна Денисенко. — Восени пекли торт на ярмарок і разом з волонтерами торгували. Цього разу приготували печиво, донечка теж була задіяна у процесі. Вона у нас справжня розумниця, розмірковує як доросла, і виховуємо її так, аби підставляла плече іншим.

Координатор волонтерської групи Олеся Гевко просить усіх небайдужих допомогти Мирославу Щербатюку та листоноші Тамарі Філіповій.

Віталіна Володимирова