Не встигли влягтися пристрасті навколо затримання на хабарі у 500 доларів керівника обласного бюро судово-медичної експертизи Олега Щеглова та його відсторонення від посади, як нещодавно співробітники помітили, як він… прийшов на роботу, ніби нічого такого не сталося.

Зрозуміло, здивовані співробітники бюро відразу ж звернулися до редакції, аби журналісти з’ясували, що відбувається. Адже ця установа досить специфічна. Від висновків експертів залежать долі людей, і втриматися від різних спокус непросто.

Тим більше, що свідками по його справі виступають підлеглі, на яких він може давити змінити свідчення.

Теперішній керівник цієї установи В’ячеслав Жук пояснив:

– Кримінальне провадження у справі про неправомірну винагороду тривало 6 місяців. Суд кілька разів відстороняв його від посади. Спочатку на 1 місяць, потім на більший термін. Зараз цей термін вичерпаний, слідство не може бути продовжене, відсторонення з посади також закінчилося. Тому, згідно з чинним законодавством, він вийшов на роботу і вже через день взяв відпустку. Зараз він перебуває у відпустці, знайомиться з матеріалами кримінального провадження, потім справу передадуть до суду. А далі суд обере міру запобіжного заходу.

Телефон самого Олега Щеглова мовчав. Але ми завжди готові вислухати його думку.

Тим часом нагадаємо читачам цю історію. Ще на початку літа цього року співробітники управління захисту економіки затримали керівника обласного бюро судово-медичної експертизи на хабарництві. Від своєї підлеглої він вимагав 500 доларів за невжиття заходів щодо її звільнення із займаної посади. Тож жінці нічого не залишалось, як звернутись до відповідних органів. Затримували його «класично», «на гарячому», в робочому кабінеті. Тут таки вилучили п’ять злощасних банкнот. Вже 11 червня міський суд відсторонив затриманого від посади і обрав запобіжний захід — тримання під вартою. З правом внесення застави — майже 53 тисячі гривень. Далі події розвивалися теж вже за звичним сценарієм. Олег Щеглов опинився в кардіоцентрі, бо йому стало зле. Виконувати обов’язки керівника установи призначили В’ячеслава Жука, що він і робить донині.

Але якби ж то цей керівник вперше попався на хабарі… Більше року тому спалахнув скандал через те, що він нібито вимагав за потрібний висновок експертизи… 500 доларів США. Мова йшла про те, щоб у висновку вказати природну причину смерті людини. Це б допомогло уникнути кримінальної відповідальності одній особі. Щоправда, Олег Щеглов тоді усі звинувачення відкидав, вважав, що проти нього організували змову.

У бюро судмедекспертиз стверджують, що до рішення суду Олег Щеглов на роботі не з’являтиметься. Як буде далі — все залежить від рішення служителів Феміди. Бо останнім часом вони дуже дивують українців.