Менше 25 учнів залишилось у Кричанівській школі І-ІІ ступенів Могилів-Подільського району, тож її реорганізували у початкову.

– «Золоті гори» нам обіцяли, старших школярів мали возити автобусом у Вендичани за 8,5 км. Та насправді цей старезний автобус два дні їздить, три ремонтується, — повідомив Олександр Шевчук, сільський голова Кричанівки. — Дорогу до пуття не зробили, кинули асфальт у ямки — і все! Як дітям добиратись через поля? То дощ, то сніг, кругом болото, бродячі собаки, лиси з’явились… Директор Вендичанської школи дзвонить — заберіть дітей! А чим їх забирати? Запчастин на автобус немає! Наш районний депутат добився 50 тис. грн. на ремонт шкільного автобуса, але ці гроші до нас не дійшли. Як пояснили в райвідділі освіти, їх розкидали на всі шкільні автобуси. Що робити? Будемо на урядову лінію дзвонити! Діти не повинні страждати!

– Райрада пропонувала згідно із законом створити комунальні підприємства, відтак фінансування, матеріально-технічне забезпечення шкіл з минулого року мало йти з райбюджету. Але райдержадміністрація проти. Що за таємниці, невже наші депутати не повинні знати, як проводяться тендери, призначення на посади тощо? — дивувався Володимир Сірант, голова Могилів-Подільської райради. — Конкретно по Кричанівці та інших школах, де є проблеми підвезення учнів, я поставлю питання перед заступником голови РДА і будемо виносити на сесію.