Учні мальовничого села Лозна Хмільницького району відзняли пародію на мегапопулярну пісню «Плакала» гурту Kazka.

За тиждень відео, де діти оспівують своє непросте шкільне життя, набрало близько 500 тисяч переглядів, понад 10 тисяч репостів і сотні схвальних відгуків. Ініціатором всього цього стала випускниця закладу Віта Приймак.

– Якось ми з мамою, яка працює вчителькою історії у Лозні, за розмовою розмірковували, що б це таке прикольне у школі зробити. У них саме мав бути семінар директорів, і я запропонувала зняти пародію і презентувати її для директорів усього району. Впевнена була, що це допоможе презентувати заклад, у якому навчається лише 60 діток і працює чудовий колектив, тільки з найкращого боку. Тим паче я давно хотіла знімати блоги та пародії, але все не доходили руки! І нещодавно нарешті створила свою сторінку «Вітосік Відосік» і взялась за втілення ідеї. Спочатку написала текст, надихнули мене спогади про свій клас і шкільне життя. За музичний супровід обрала хіт «Плакала», адже він зараз на вершині успіху, діти його дуже люблять, і мені він теж у голові не один день крутився. У навчальному закладі відреагували на ідею зробити пародію із захватом. Ніяких кастингів чи відборів не було, — розповідає Віта Приймак. — В образи, по суті, не вживалися. У кліпі зіграли учні та чотири вчительки. Самі зйомки тривали два дні, але лише на перервах та після уроків. Крім того, просили педагогів, аби відпускали юних артистів на 5 хвилин раніше з уроків, але за умови, що ті все пороблять. Якщо першого дня більшість дітей соромилася, то вже наступного в кліпі прийшла зніматися ледь не вся школа, в кадр хотіли усі. Оскільки учнів мало (4 дитини в класі), в одній кімнаті їх зібралося декілька. Хто що буде співати, ми теж розібрали на місці. Тому все було максимально правдиво, всі грали ролі себе – типових школярів. За сюжетом у нас було приміщення кухні, але його облаштували у класі географії. Принесли стіл та кружки з їдальні, іграшки та килим позичили в молодших класів. Хотіли, щоб одна із героїнь дійсно плакала, тому взяли у їдальні цибулину, але вона виявилася слабкою і не подіяла. Тоді я вирішила робити штучні сльози – з ложечки поливала водою учениці обличчя. Так вона вийшла правдиво заплакана. Загалом хитрощів використовували чимало.

За словами Віти, вона зовсім не мала на меті опубліковувати відео в Інтернеті, адже просто хотіла подарувати його школі, малих порадувати. Але найпершим пародію побачив чоловік і сказав, що це дотепно і варте уваги інших людей.

– Я його послухала, бо саме він і підштовхнув піти в школу і зняти кліп. За добу відео набрало понад 50 тисяч переглядів, зараз уже майже півмільйона. Серед схвальних відгуків є не зовсім приємні. Але зауважу, що головною ідеєю всього було не заспівати гарно і мелодійно, бо це ж пародія, а взяти усіх бажаючих у кадр. Не всі мають голос і слух, але дітям важливо бути такими ж, як і інші, аби їх не відштурхували через якийсь недолік чи невміння. Ви б лишень бачили, як вони всі хотіли зробити цей кліп класним, як вони співали зі мною по 20 дублів кожен, і як вони хотіли втворити щось прикольне «для кадру»! Це справжня командна робота, сміливість і креатив! Днями майже всі учні із Лозни додалися до мене в друзі і декілька дітей вже писали, щоб я приїздила знімати новий кліп. Значить, їм сподобалося. Думаю, ще порадуємо глядачів новими пародіями.

Віталіна Трудько