До Різдва і Нового року найбільший український оператор мобільного зв’язку – компанія «Київстар» – вирішила порадувати своїх абонентів, подарувавши їм можливість необмежено користуватися послугою передачі даних у мережі четвертого покоління.

Акція «Безлімітний 4G до свят» – прекрасна можливість відкрити для себе новий стандарт зв’язку і дізнатися про його основні відмінності та можливості, застосувавши їх на практиці. З 3 грудня 2018 року по 14 січня 2019 року всі абоненти компанії «Київстар» зможуть скористатися безлімітним мобільним інтернетом в 4G-мережі без будь-якої додаткової плати.

Ця пропозиція дійсна для всіх абонентів, незалежно від умов їхніх тарифних планів і способу підключення – і для контрактних абонентів, і для абонентів передплаченого мобільного зв’язку. Для того, щоб скористатися новорічною пропозицією від «Київстар», вінничанам потрібно мати смартфон з 4G-модулем і USIM карткою; перебувати в зоні дії 4G-мережі оператора і зберігати позитивний баланс абонентського рахунку.

4G-зв’язок – набагато швидший і стабільніший за мобільний зв’язок третього покоління. Ця технологія здатна підтримувати в десятки разів більше одночасно активних пристроїв і може легко позмагатися з технологією Wi-Fi.

Сьогодні мобільний зв’язок четвертого покоління працює майже у всіх великих містах України і доступний для більш ніж 50% населення країни.

4G-зв’язок змінює життя

Почавши працювати в 4G-мережі, вінничани передусім забудуть про безглузде очікування під час завантаження сайтів або додатків – більше не потрібно буде думати, що б такого поробити у цей час. Адже швидкість в мережі 4G вища, ніж у найсучасніших мережах третього покоління і може до­сягати 700 Мбіт/с.

А це означає, що жителі Вінниці можуть швидко обмінюватися «важким» контентом прямо з телефону, користуватися сервісами онлайн-ТБ в HD-якості і дивитися відео, просто підключивши свій смартфон до телевізора. Скрізь, де є покриття 4G-мережі, мобільний інтернет може дати фору Wi-Fi сигналу. А в невеликих містах, де фіксований інтернет не досить добре розвинений, смартфон, що підтримує четверте покоління мобільного зв’язку, можна використовувати як заміну модему – причому без жодної втрати продуктивності.

Користуватися мобільним зв’язком дуже зручно. Наприклад, якщо ви не знаєте, який подарунок вибрати до Нового року, чи купувати нову сукню або черевики – просто порадьтеся з родиною або друзями. Завдяки 4G-зв’язку це можна зробити за допомогою відео-трансляції, не виходячи з магазину.

Якщо ваші друзі пропонують вам влаштувати вечірку з дискотекою або караоке – не потрібно чекати, сміливо завантажуйте аудіоальбоми на свій смартфон. Хочете поспілкуватися з батьками або друзями, що проживають в іншій країні? Сміливо починайте відеоконференцію – просто зателефонуйте їм і покажіть, як змінилася Вінниця напередодні Нового року!

Ще одним позитивним моментом 4G-зв’язку можна відзначити суттєву пропускну здатність – в 10 разів вище, якщо порівнювати з 3G. А це означає, що швидкість з’єднання не зміниться і сигнал не пропаде навіть під час відеотрансляцій великих заходів. Після запуску 4G вінничанам більше не доводиться чекати закінчення футбольного матчу – хвалитися фотографіями і відео можна, не відволікаючись від самої події.

Також варто згадати, що у стандарті зв’язку 4G затримка передачі пакетів даних в 2,5 раза менша, ніж у мережах 3G. А це означає, що з 4G Вінниця нарешті зможе стати справжнім Smart City (технологія «розумного міста»), використовуючи такі технології, як M2M (машинний зв’язок), IoT (штучний інтелект), e-Government (електронне урядування), e-Health (онлайн-медицина) та багато інших.

Тож сміливо переключайте свої смартфони у 4G-режим та насолоджуйтесь дійсно швидким мобільним інтернетом. Це дозволить вінничанам споживати високоякісний контент без будь-яких затримок під час завантаження навіть в місцях великого скупчення людей.