У фінському місті Вуокатті відбувся Кубок світу із лижних перегонів та біатлону. Участь взяли паралімпійці із 21 країн. Українську команду представляли 18 спортсменів, серед яких наш земляк – Олександр Казік. У змаганнях з біатлону на коротку  дистанцію (порушення зору)  йому вдалося вибороти бронзову медаль. В результаті  команда  посіла 3 місце у загальному  заліку Кубку світу.

Додамо, що Олександр Казік виріс у селі Балки Барського району, тренувався у місцевій ДЮСШ. Його шлях до перемоги простим не був. Але юнакові дуже пощастило з родиною. Батько, який займається домашнім господарством і мама-медсестра операційної не віддали його до інтернату, а виховували самі. Зробили все, аби син закінчив звичайну школу та займався спортом у тренера Марцина Кучерявого. У 2015 році Сашко  виконав норматив майстра спорту з біатлону та лижних перегонів, цього ж року увійшов до складу збірної команди України.

Цієї весни Олександр Казік разом зі своїм спортсменом-лідером Сергієм Кучерявим упродовж Паралімпіади в Кореї  здобув відразу дві срібні медалі на дистанціях 12,5 і 15 кілометрів.Отримав 80 тисяч доларів від держави та 250 тисяч гривень як винагороду. Нині Олександр Казік активно готується до чемпіонату світу, який відбудеться у Канаді в лютому 2019 року. А щоб полегшити хлопчині тренування, йому за кошти обласного бюджету придбали та подарували спеціальний велотренажер. Окрім спорту, наш земляк навчається у магістратурі Університету розвитку людини «Україна» за спеціальністю фізична терапія і ерготерапія.

Віталіна Володимирова