18 грудня в ефір вийшла телепрограма «Інспектор. Міста». Цього разу Володимир Остапчук перевіряв Вінницю, яка вже кілька років підряд очолює рейтинг найкомфортнішої для прожиття. Втім, ведучий додав, що останнім часом все більше з’являється повідомлень про те, як місцева поліція проявляє свавілля: незаконно штрафує, а інколи б’є місцевих мешканців. Тож чи справді Вінниця розвинуте та цивілізоване місто – столичні телевізійники вирішили з’ясувати.

Свою перевірку почали з харчування та завітали на ринок «Урожай», де можна відчути місцевий колорит. Інспекція фруктово-овочевих рядів зібрала десятки перехожих, які разом із Володимиром Остапчуком хотіли дізнатись, чи є до продукції відповідна документація. Коли продавець Надія її показала, ведучий взявся торгувати. За десять хвилин заробив 120 гривень та взявся хвалити чистоту на ринку. А ось у м’ясному відділі Володимира не дуже добре прийняли. Продавець Олег хоч і мав санітарну книжку та висновок ветеринарів, відразу став грубіянити та «тикати». На те, що в нього брудні руки і він ними бере в руки продукцію, відповів ведучому, аби глянув на свою совість. Коли ж Володимир Остапчук захотів перевірити інших продавців, вони втекли… А ось пані Світлані, яка славиться чималим асортиментом риби і морепродуктів на «Урожаї», ведучий зробив комплімент, що вона єдина, хто працює в рукавицях. У результаті інспектор не залишив ринку жодної відзнаки і заявив, що тут потрібно відкрити ще ряд нахабства.

Спробувaв Володимир Остапчук зaйти у дитячий сaдочок «Aмaдея», що позиціонує себе як одне з нaйкрaщих ДНЗ міста, і за місяць перебування в ньому потрібно викласти 5-7 тисяч гривень. Та зустріли його жахливо. Ще при вході молода жінка, яка не назвалась, заявила, що це приватний будинок. Далі працівники садочка закрились і нікого не впускали. Невдовзі на території з’явились двоє чоловіків, які виявились адміністрацією закладу, відверто погрожували і вигонили ведучого. Один із них штовхнув Володимира Остапчука, і той викликав поліцію. Патрульні приїхали лише через 20 хвилин. Але їхній вердикт приголомшив – садочок є приватним закладом і нічого зробити не можуть. Інспектор написав заяву та пішов геть. Своє знайомство із правоохоронцями ведучий продовжив завдяки вінничанину Дмитру Вороновичу, якого патрульні силоміць витягнули із авто та кинули на землю. Розбили голову і написали три адміністративні матеріали, які він оскаржив у суді. Володимир Остапчук хотів поспілкуватись із керівником Редваном Усеіновим, але колеги заявили, що його вже не буде на роботі.

Далі інспектор завітав до ресторану «Mont Blanc» та готелю «Франція», яким вручив табличку «Гордість міста». Після того попрямував до медичного центру «Альтамедика», фонтана «Рошен» та міської ради. Щоправда, Сергія Моргунова теж на місці не було через відрядження. Екскурсію мерією йому провели фронтмен «ТіК» Віктор Бронюк та заступниця Галина Якубович. Наприкінці програми Володимир Остапчук попросив вінничан більше усміхатись і викорінити хамство.

Після виходу програми в ефір наш журналіст з’ясував, що після заяви ведучого «Інспектор. Міста» зареєстровано в ЄРДР кримінальне провадження за фактом — погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста. Злочин карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Нині триває досудове розслідування, і вже відомо, що ведучого штовхав саме охоронець.

Віталіна Володимирова