У жовтні стало відомо про те, що голова Погребищенської РДА Іван Вінник, який був на посаді від 2015 року і входив до партії БПП, написав заяву на звільнення. Тоді ходили різні розмови щодо даного рішення. Одні казали, що як керівник Іван Васильович був слабким і не зміг налагодити співпрацю з іншими колегами. Мовляв, через це в області вирішили його «попросити», в Києві таку ідею підтримали. Дехто зауважував, що голову морально знищили опоненти.

Під час приїзду нашої бригади у Погребищенський район представники влади в неофіційній розмові розповідали, що з дня на день очікують нового очільника РДА. За їхніми словами, кандидатів на посаду було багато, але Адміністрацію Президента просили обрати місцевого, який вболіватиме за рідний край. І днями губернатор Валерій Коровій представив голову районної адміністрації. Ним став Ігор Медик, який до цього очолював фінансове управління. Йому дали строк випробування три місяці з оплатою праці відповідно до законодавства. Новопризначений керівник району запевнив, що добре розуміє вимоги часу і покладену на нього відповідальність, подякував за високу довіру та наголосив, що докладе усіх зусиль для успішної та злагодженої роботи усіх гілок влади.

Наш журналіст перевірив декларацію Ігоря Медика і з’ясував, що у власності його родини земельні ділянки площею 1990 квадратних метрів, хата у Погребищі, яка вказується у розділі об’єктів незавершеного будівництва. Їздить голова РДА на машині «Форд» 2008 року. Заробітна плата отримана за основним місцем роботи – 128808 грн. Дружина Наталія у районній раді отримала за рік 110471 грн. Готівкою чиновник нічого не задекларував.

Зазначимо, що на початку грудня у Чернівецькій РДА призначили нового голову. Ним став Олександр Сауляк, який до з 2010 року по 2014 рік працював на посаді першого заступника голови райдержадміністрації, а з 2015 року був обраний заступником голови районної ради, де працював до сьогодні. Такі кадрові «перестановки» для місцевих мешканців цілком очікувані. Кажуть, що ще до офіційного призначення до кабінету Олександра Сауляка колеги приходили вирішувати усі питання по району та обговорювали бюджет на майбутній рік. До цих пір досі один район без голови РДА – Липовецький.

Валентина Лісова