З вінницького арештмайданчику намагались викрасти позашляховик “Аudi Q7”. Нагадуємо, що цю іномарку нещодавно затримали “копи” на трасі неподалік села Якушинців. Автомобіль перебував у міжнародному розшуку Інтерполу як викрадений декілька років тому у Австрії.

– Машина перебувала у нас на зберіганні як речовий доказ у кримінальному провадженні. Не було ключів, тож автомобіль стоїть незамкненим. Аж на арештмайданчик приїхав евакуатор, що привіз туди черговий транспортний засіб. За ними проїхав “Опель-Вектра”. Його водій зупинився на майданчику, а далі непоміченим підійшов до затриманого позашляховика. Сів за кермо машини, увімкнув двигуна та поїхав… Добре, що охоронець помітив та забив на сполох. Ми перекрили виїзд із арештмайданчика та викликали поліцію, – розповів заступник директора філії держпідприємства МВС “Інформ-Ресурси” Володимир Черкас. – Тоді водій іномарки закрився і довго не відчиняв дверцята. Пояснював, що, мовляв, їхав з Тернополя, але забув у своїй машині документи і приїхав просто їх забрати… Те саме він пояснив й правоохоронцям. Тоді як насправді у його машині жодних його особистих документів чи речей не було. Як виявилось, це був той самий чоловік, який був за кермом позашляховика під час нещодавнього затримання його патрульними поліцейськими.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Вінниччини, “копи”, прибувши на місце події, виявили там правопорушника. Викликали слідчо-оперативну групу та передали їм затриманого. Нині цим інцидентом займаються слідчі.

Тим часом Володимир Черкас каже — це вже другий випадок… Раніше із арештмайданчика так само намагались викрасти ще один “кримінальний” автомобіль теж у розшуку Інтерполу — позашляховик “Рейндж Ровер”.