27 грудня у Ямполі відкрили оновлений меморіальний комплекс воїнам, які загинули під час війни у Афганістані 1979-1989 років. У заході взяло участь керівництво міста та району, Вінницька обласна Спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) та районні афганські спілки, а також вихованці Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та Ямпільської дитячої музичної школи.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять усіх тих, хто загинув у Афганській війні. Відбулася презентація експозиції «Афганська неоголошена війна: погляд у минуле». У заході взяв участь вінницький афганський вокально-інструментальний гурт «Перевал» під курівництвом Олександра Скрипника, який виконав декілька своїх авторських пісень.

У рамках проекту «Пам’ятаємо про загиблих, піклуємося про живих» протягом листопада – грудня 2018 року було проведено серію семінарських занять по вивченню досвіду роботи районних Спілок ветеранів війни в Афганістані щодо національно-патріотичного виховання на базі закладів освіти області, зокрема у Жмеринському, Хмільницькому, Іллінецькому, Калинівському та Тульчинському районах.