Громадські активісти запитують у Юрія Педоса, чи звільнили порушника?

У Вінниці затримали підполковника поліції напідпитку за кермом. За інформацією активістів, це сталось у ніч із 26 на 27 грудня на вулиці 600-річчя пізно вночі.

За кермом машини, яку зупинили «копи», перебував співробітник обласного управління Олександр Фурманюк. Тож активісти питають у начальника ГУНП області Юрія Педоса, чи вже звільнили даного співробітника і як взагалі вони відреагують на прикрий інцидент.

В управлінні патрульної поліції Вінниччини підтвердили цю інформацію:

– За кермом автомобіля перебував співробітник Головного управління Нацполіції в області. Він відмовився від освідування на наявність алкоголю в крові. На нього склали адмінпротокол.

– Дійсно, на жаль, цей факт мав місце — поліцейський перебував з ознаками алкогольного сп’яніння за кермом, — коротко прокоментувала начальник прес-служби обласної поліції Анна Олійник. — Позиція нашого керівника не змінилася — готуються матеріали на звільнення цього працівника.

В обласній поліції відмовились назвати посаду затриманого та його дані. Але, як стало відомо редакції з достовірних джерел, це був працівник штабу обласної поліції, досвідчений офіцер. Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.