У Вінницькому політехнічному університеті є власна зірка, без котрої не обходиться жодне свято. Жагуча румба, романтичний вальс, пристрасне танго у виконанні Юлії Шуллє — особливі.

Бо коли свято завершується і танцювальні сукні ховаються до шафи, вона повертається до звичайного життя кандидата технічних наук, доцента кафедри електротехнічних систем електроспоживання та енергетичного менеджменту (ЕСЕЕМ). Спочатку вона тут навчалася, а десять років тому почала працювати викладачем. Причому, викладає близько десяти дисциплін. Основні з них звучать солідно і… зовсім не так романтично, як танці в її виконанні: «Системи автоматизованого проектування в електроспоживанні», «Основи енергетичного менеджменту».

– Ви танцями займаєтеся з дитинства? І чому саме танці? — запитую.

– Та ні, з танцями у дитинстві якось не склалося. У батьків не було можливості водити мене на гуртки, бо працювали з 8 ранку і до пізнього вечора. Але бажання танцювати у мене було завжди. «Ламбада», «Макарена» – то все моє улюблене мало не з пелюшок.

Все трапилось випадково і якось само по собі: життя подарувало мені шанс. Уже після закінчення університету я пішла з подругою за компанію на спортивно-бальні танці для дорослих. Подруга швидко покинула, а я залишилась. Це захоплення швидко затягнуло мене, як наркотик, і не відпускає довгих 12 років. Мені подобаються різні стилі, але для себе обрала найкрасивіші, найвитонченіші спортивно-бальні танці (танго, вальс, фокстрот, румбу, ча-ча-ча).

– Вам би у якихось танцювальних телепроектах танцювати!

– Їздила на змагання до Києва та Львова. Та й у Вінниці неодноразово змагалася в обласних змаганнях з бальних танців (у категорії хобі). Але у нашому університеті відбуваються дуже цікаві свята, наприклад — «Танці з викладачами». Ми зі своїми студентами неодноразово перемагали. Так що не наукою єдиною живе наш універ!

– А як сім’я реагує на таке захоплення?

– Підтримує! І чоловік Сергій, і старшенький Петро, і менша донечка Маша. До речі, коли я була вагітна старшим сином (6 місяців), то взяла участь в обласному чемпіонаті з бальних танців. І виборола перше місце. Дуже люблю свою сім’ю. Тому намагаємося більше часу проводити разом, особливо подобаються спільні поїздки на море. Втім, якихось особливих планів на майбутнє не складаю. Просто намагаюся бути чудовою мамою, гарною дружиною, працювати і танцювати. Без цих складових я не уявляю справжнього щастя.