Приховати реальну вартість “євробляхи”  і не заплатити за розмитнення скільки слід намагався нещодавно  вінничанин. Для оформлення свого авто марки VOLKSWAGEN 2014 року випуску він подав до  Вінницької митниці ДФС електронну митну декларацію.

Згідно товарно-супровідних документів, ЕМД та інвойсу, які декларант надав митникам, вартість авто складала 6900 євро. Утім під час проведення митного контролю товару та зважаючи на інформацію митних органів Німеччини, отриману від Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС України, фахівці Вінницької митниці визначили, що реальна вартість цього транспортного засобу складає 16 706 євро.

Довелося складати протокол про порушення митних правил. А атомобіль –  безпосередній предмет правопорушення, реальна вартість котрого складає  528 тис. грн. тимчасово вилучений. Триває провадження. До слова, за таке порушення вінничанину “ світить реальний штраф — 100 відсотків вартості автомобіля. І навіть після сплати цих грошей авто у власника конфіскують.

Залишається додати, що за останній місяць минулого року  українці розмитнили 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових «законів про євробляхи». Про це розповіди у  прес-службі ДФС.

Причому, на момент реєстрації майже 9,6 тис. автомобілів перебували на митній території України з порушеннями Митного кодексу. За ці авто власники добровільно сплатили 81,5 млн грн (8500 за кожну машину), що звільнило їх від адміністративної відповідальності.

Ілона ВАЛЬТЕР