Про тендітну Юлію Білик Вінниччина дізналась після того, як вона стала героїнею відео, на якому без проблем підіймає колесо вагою майже центнер! І це при тому, що вага дівчини лише 48 кілограмів. Чому вона стала пауерліфтеркою — розповіла нашому журналісту.

– Мабуть, для вас це стане дивиною, але за фахом я вчитель початкових класів. Свого часу була організатором різних соціальних проектів, дитячих майстер-класів. Наразі працюю тестувальником. У спортивний зал прийшла після декретної відпустки у 2012 році. Я 15 років займалася танцями. Постійні репетиції, тренування і рух були основою мого життя. Цього дуже не вистачало. А коли син пішов у садочок, у мене з’явилася можливість повернути свою колишню форму. Тому зал став цікавою альтернативою.

Спочатку відвідувала групові заняття, але особливого результату не було. Тоді вирішила перейти на індивідуальні. Під наглядом тренера освоїла техніку виконання вправ. Спочатку раділа із того, що вдалося присісти із вагою у 20 кг. А вже пізніше змогла присідати із 100 кг. З одного боку була неймовірна радість, що вага йде, але з іншого – біль у м’язах. Треба було тримати себе у «жорстких рукавицях», не давати поблажок і суворо притримуватися режиму.

Займається із Юлією легенда вінницького стронгмену – багаторазовий чемпіон та рекордсмен Сергій Грачов. Нещодавно Юлія та Сергій вирішили зняти відео, на якому дівчина кілька разів підіймає колесо вагою 95 кілограмів. На вулиці сніг та мороз, а Юлія у шортах та з голими ногами…

– Зйомки проходили на тренувальній базі Вінницького обласного осередку федерації стронгмену України, яку очолює Сергій Грачов. Від чого колесо і де його шукати – це все до тренера… З першого разу не вдалося зробити задумане. Тому було кілька спроб, щоб відчути «супротивника». А ще дошкуляла ожеледиця. Холод, не було нормальної точки опори, ноги роз’їжджалися. Втім, у мене все вийшло! Я в першу чергу випробувала сама себе! І знали б ви оцей стан, котрий називається «Я ЗМОГЛА!» Може, хтось із дівчат побачить моє відео і перестане боятися занять із вагою.

Юлія Білик додає, що чоловіки завжди реагують на неї з повагою. Свого часу співрозмовниця вже брала участь у змаганнях із багаторазового жиму, тому в майбутньому планує займатись силовими видами спорту.

Віталіна Трудько