Свій двадцятилітній ювілей танцювальний ансамбль «Радість» комунального закладу «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної» провів у напруженому графіку гастролей.

Ансамбль брав участь у Міжнародних фестивалях в Литві, Латвії, Німеччині, Італії, Австрії, Чехії, у трьох фестивалях у Туреччині. Отримав Гран-прі фестивалів у Чехії та Болгарії. Зовсім недавно юні танцюристи повернулися з Болгарії, де завоювали серця глядачів та журі в Міжнародному фестивалі мистецтв «Ранкова зірка». Це яскраве свято талантів відбувалося в мальовничому гірськолижному курорті Банско.

– У фестивалі брали участь десятки творчих колективів з Македонії, Греції, Болгарії та України. Конкурсні змагання відбувалися в різних жанрах та вікових групах, — розповідає керівник колективу Віктор Бойко. — Ми представили українські танці «Гопак», «Миколка», хореографічні сценки «Подих океану» та «Футбол». І, здається, вразили всіх, бо кожен виступ завершувався оваціями. Наші діти були неймовірно щасливі, адже за рішенням журі ансамбль здобув чотири 1 місця у своїх номінаціях. А ще — за рішенням журі і підтримці глядачів Гран-прі фестивалю та при безкоштовне проживання і харчування для 20 учасників колективу під час фестивалю 2019 р. вручається ансамблю танцю «Радість». Ось така перемога під завершення року.

Вона була особливо цінною, адже в попередні роки декілька колективів різних жанрів отримували Гран-прі. А цього року журі вирішило вручити Гран-прі лише вінницькій «Радості».

Успіхів та натхнення юним танцюристам і хореографам зичимо і в новому році!

Тетяна ВЕРБИЦЬКА