Вінницькі стрільці за підсумками минулого року підтвердили свій рівень одних з найкращих в Україні.

– Ми чудово закінчили 2018 рік. От наш снайпер Олексій Денисюк виборов перше місце на чемпіонаті Європи та друге на чемпіонаті світу. Він вже отримав ліцензію на Паралімпійські ігри-2020 у Токіо, — розповів директор комунального закладу «Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа зі стрільби» Віктор Щерба.

— Інші наші олімпійські надії — Олег Царьков, який став призером ряду змагань світового та європейського гатунку, зокрема виборов “бронзу” на чемпіонаті Європи в Угорщині. За вагомі успіхи Олег отримав звання заслуженого майстра спорту України — найвищий спортивний розряд. Він поки єдиний з наших стрільців виборов це звання. Срібним призером першості Європи стала й Людмила Василюк, а Валентина Гончарова настріляла друге місце на чемпіонаті світу в Сеулі. Вони усі змагатимуться за олімпійську ліцензію.

Традиційно ряд перших та призових місць настріляли й Леся Леськів, Олеся Чайка, Світлана Огир, Дарина Лебедєва, Павло Кріпосняк. На дорослих спортсменів гідно рівняються наші юніори. Богдан Кириленко виборов друге місце на першості Європи серед юніорів, Данило Даниленко став першим на юніорській першості Європи та світу, Максим Бабушок — першим у Європі та третім на чемпіонаті світу, а Вікторія Стецюра — бронзовою призеркою Європи. За цими перемогами стоїть дуже ретельна та копітка робота наших тренерів — Дениса Мустафаєва, Костянтина Лядишева та інших…

За підсумками минулого року наша обласна Федерація вкотре увійшла до трійки найкращих в Україні разом із Дніпром та Львовом із 25 тисячами очок з вищої спортивної майстерності. Яке саме місце ми посіли у всеукраїнському заліку, стане точно відомо дещо пізніше. Взагалом до збірної України з кульової стрільби увійшли 19 вінничан. Наша дитячо-юнацька спортивна школа посіла й перше місце серед 30 ДЮСШ України, ми відкрили секції для дітей із штатними тренерами у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Бершаді, Вінницькому районі. Завдяки підтримці президента Федерації Віктора Писаренка, обласної влади, керівника обласного спорткомітету Сергія Чернявського ми придбали нову сучасну німецьку зброю для тренувань спортсменів та службовий автомобіль. З радістю запрошуємо до нас на заняття дітей та молодь!

Звісно, ми ніколи не стояли осторонь захисту рідної України від ворога. Більше десяти наших найкращих стрільців та тренерів у лавах Збройних сил України, інших силових структур нині на фронті та навчають влучності та вправності наших захисників. Зокрема це один з найкращих стрільців-правоохоронців Вінниччини Павло Сидорук — боєць батальйону спецпризначення обласної поліції «Вінниця». Він не вилазить з передової.