Іллінецька міська ОТГ Вінницької області нині має низку досягнень: потужне комунальне господарство та сміттєсортувальний комплекс із переробки ТПВ стали одними з найбільших здобутків минулого року. Разом із тим, громада далі вибудовує стратегічне бачення розвитку і серед пріоритетів визначає посилення інвестиційної привабливості, відтак ОТГ розпочала створення власного бренду території.

– Наше місто стрімко розвивається. Для того, щоб підкреслити його унікальність та визначити основні напрямки розвитку, ми запросили жителів громади на відкритому онлайн майданчику взяти участь у соціологічному опитуванні. Результати дослідження будуть використані для розробки маркетингової стратегії міста, зокрема, для створення його бренду, що буде цілісно відображати ідентичність нашої громади та стратегічні цілі розвитку, – пояснив заступник міського голови Іллінців Олег Дмитрик.

– У нас був досвід створення герба міста Іллінці і ми розуміємо, що такі важливі речі як геральдика чи знакова реклама повинні бути опрацьовані професійними фахівцями. Разом з тим, саме думка мешканців дала відповідь на головне питання – як бачать люди свою громаду сьогодні і в майбутньому. Головною сучасною ознакою Ілінецької ОТГ є динамічний розвиток. Так, є трудова міграція, є окремі питання демографії, але місто почало будуватись і це говорить про майбутній розвиток. Ще два роки тому магазини будівельних товарів не мали виторгу, а сьогодні успішно заробляють, у нас черга на ділянки для приватної забудови. І опитування мешканців це підтвердило. Іллінці пов’язують із комфортом для життя, чітко прослідковується лінія що у громаді чисто, якісні комунальні послуги і є заробіток, адже у нас функціонує кілька промислових підприємств. У нас стало високі ціни на нерухомість, тож Іллінецька громада – місце, де хочеться жити, – розповів Олег Дмитрик.

За його словами, нині громада працює над уніфікацією досліджень, опитувань та рекомендацій фахівців, а вже навесні планує презентувати брендовий знак Іллінецької ОТГ, що стане яскравим виразом історії краю та сучасних прагнень жителів до успішного розвитку території.