Вимагаємо застосувати її до охоронців Храму стрітення господнього у місті Вінниці, які здійснили напад на наших колег.

Нагадуємо, що 4 січня мала відбутися координаційна рада трьох архиєраїв Тульчинського і Брацлавського Іонафана, Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта та Вінницького і Барського Варсонофія.

Оскільки сьогодні особлива увага в Україні прикута до релігійного життя, журналісти «33-го каналу» не могли оминути цієї події. Але показна доброзичливість священнослужителів УПЦ московського патріархату обернулася реальною і безпідставною агресією по відношенню до наших колег.

Зокрема, їх не лише не допустили до храму, а й, взагалі, перешкоджали їхній професійній діяльності, вимагаючи припинити фото та відеозйомку і брутально виштовхували намагаючись пошкодити дорогу професійну фототехніку.

Вимагаємо від правоохоронних органів негайно вжити заходів до охоронців вказаного храму, що вдалися до незаконних дій. Сподіваємось отримати відповідь від настоятеля храму отця Сергія на запитання:

1.На якій підставі охорона заборонила журналістам «33-го каналу» виконувати свої професійні обов’язки на території храму, адже він збудований на гроші громади, в тому числі і працівників нашої редакції?

2. Таким чином, чому громада не повинна знати, які помисли мають священнослужителі, що збиралися у цій культовій споруді? Особливо у такий непростий для української церкви час?

3. Невже представників духовенства, що прагнуть смирення та справедливості, не стосується закон про перешкоджання професійній діяльності журналістів?

4. І нарешті, який ще потрібен спеціальний дозвіл журналістові, якого громада уповноважила висвітлювати діяльність влади, в тому числі і церковної?

Чекаємо справедливої реакції.

Редколегія редакції газети «33-й канал».