Віктор Парандюк із 2005 року був настоятелем храму Олександра Невського, який розташований на території училища охорони МВС.

Інцидент, який стався перед Різдвом у Вінниці, нині на устах всієї країни. Віктор Парандюк із 2005 року був настоятелем храму Олександра Невського, який розташований на території училища охорони МВС.

Після надання Томосу він із парафіянами відмовились переходити до Православної Церкви України. А дізнавшись про розірвання договору оренди із церковною громадою, забрав звідти майно та купол… Світлини, де останній лежить просто на снігу, шокували всіх…Дехто назвав їх святотатством, глумом над святинею… Та за досить короткий час Віктор Парандюк чомусь їх видалив.

Натомість прихильники УПЦ МП нічого дивного чи аморального тут не побачили. Мовляв, якщо через політичні погляди вказали на двері, то й церкву треба розбирати. А церковне начиння та купол були власністю громади, купувалось все та встановлювалось за її кошти. Тому, залишаючи храм, вони все із собою забрали. Наразі громада шукає нове приміщення для проведення богослужінь. Із неофіційних джерел, це може бути приміщення у мікрорайоні Корея.

Керівник прес-служби Вінницької єпархії Православної Церкви України протодиякон Владислав Демченко підтвердив факт зняття куполу. Втім, за його словами, коментувати ситуацію не може, адже вищевказаний настоятель храму не є їхнім священиком.

Додамо, що свого часу саме владика Симеон висвятив Віктора Парандюка на священика. До подій на Майдані він неодноразово їздив до Конго як український капелан, отримав квартиру. Але віддячив за це тим, що останні роки відзначився своїми антиукраїнськими поглядами. Неодноразово наші волонтери та бійці на це звертали увагу. Мовляв, не може людина із такими життєвими принципами, ще й під час війни з Росією, навчати майбутніх поліцейських Божому слову.

Крім того, ще до Об’єднавчого Собору 15 грудня Віктор Парандюк негативно висловлювався про правлячого архієрея, звинувачував його у «розкольництві», підбурював вірян на супротив і розповсюджував фейки про «захоплення церков». Ось один із його постів у соцмережі.

– Предавший Христа и Церковь Владимир Шостацкий (бывший митрополит Симеон) сказал в своем интервью, что у нас в Церкви, мол, в отношении к нему нет любви. Я понимаю, что человеку, совершившему подлое преступление, хочется хоть как-то прикрыть свою наготу и скрыть свой позор, оправдывая собственную никчёмность, но какой же в этих словах запредел неблагодарной лжи. Тебя, подлеца, десятки лет кормили, одевали и одаривали благами люди, которые по-христиански видели в тебе отца и которых ты бессовестно предал, т.к. нашёл кормильцев »пожирнее». И у тебя ещё открывается рот говорить о нелюбви? Глупец, ты продал своё архиерейство за чечевичную похлёбку! Тебе ли теперь возмущаться, что ты нелюбим? Разве ты не понимаешь, что даже отобрав себе все храмы Винницкой епархии, тебе уже никогда не стать архиереем Христовым. У тебя теперь, как и у Денисенко, два пути: либо покаяние, либо бездна. Но для покаяния необходимо иметь Дух Христов, а он в тебе, увы, с недавних пор не наблюдается. Думаю, этот Дух в тебе проявится только тогда, когда рухнут гордые стены, возведённые тобою из кирпичей национализма, предательства, приспособленчества, корыстолюбия и подлости, и на этих развалинах ты наконец-то вспомнишь о Боге…

Чесно кажучи, саме після цих слів відбирає мову, адже від митрополита Симеона таких звинувачень чи образ не звучало. Та, мабуть, не всім це до вподоби, ось і намагаються втягнути у штучні конфлікти та зробити гарну картинку для ворога…

Віталіна Володимирова