У перші дні Нового року Вінниччину стали асоціювати із бандитським Чикаго. За два дні – 12 трупів. І більше десятка травмованих… Одна із них – моторошна ДТП біля Вапнярки.

Водій «євробляхи»–«Форда», яка зареєстрована у Польщі, житель села Вербова Томашпільського району, їхав на авто в бік Вапнярки після новорічної ночі 1-го січня. За попередньою інформацією, в стані алкогольного спяніння виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із автомобілем ВАЗ-21099. Його водій – житель села Городківки Крижопільського району, батько жінки, вона та її 4-місячна донечка – немовлятко 2018 року народження – загинули на місці.

Інша донька – школярка, 2004 року народження, та чоловік, 1981 року народження, доставлені в лікарню із значними переломами.

Всі вони жителі села Вінницькі Хутори Вінницького району.

До лікарні доставлений і водій «євробляхи», який спричинив цю страшну ДТП, із розбитою головою, пасажир та три пасажирки цього авто. Троє – із Вербової та жителька с. Веселове, 2005 року народження. Автомобілі арештовані та розміщені на штрафмайданчику. Порушено кримінальну справу. А односельчани загиблих та травмованих із Вінницьких Хуторів, Городківки, Вербової, Веселового досі перебувають у шоці від такої трагічної новорічної новини. Готуються до похорону матері та донечки, дідуся та батька. Висловлюють співчуття чоловікові, який і сам у важкому стані.

Дорікають і травмованим пасажиркам «Форда» із польськими номерами: як вони могли сісти в машину і їхати із шофером, який був п’яним? Після одужанння його чекає не один рік ув’язненння.

І якщо у шести пасажирів, травмованих ним, рани та переломи з часом заживуть, то життя трьох загиблих із однієї родини уже не вернеш.

Ось що роблять горілка і безвідповідальність…

Юлія Іванюк