Його опонент — місцевий бізнесмен Олександр Коломієць теж на лікуванні. Що саме стало причиною інциденту — поки з’ясовують слідчі. Втім, місцеві підозрюють: чоловіки давно ворогують і два роки судились через замах на вбивство, але в результаті судді виправдали впливового родича мера. Подробиці з’ясовував наш журналіст.

– Я так шокована, досі не знаю всіх подробиць і не представниця правоохоронців, аби робити висновки! Але те, що моя родина вже стільки років у небезпеці — факт, — так почала свою розмову теща одного із потерпілих Тетяна Глущак. — Все сталось у новорічну ніч у ресторані села Немія. Моя донька Ірина та зять Олександр поїхали туди святкувати.

З’ясувалось, що на місці вже був зять мера Сергій Шевчук зі своєю дружиною Христиною та братом-атовцем. Між сторонами почався конфлікт, що хтось не так припаркувався. Очевидці бачили ніж в руках Сергія. Далі у хід пішли битки, а Христина схопила мою доньку Ірину за волосся. Зять Сашко кинувся захищати свою половинку, тож майже всі удари прийшлись на нього. Далі він мало що пам’ятає. В результаті у нього переломи ноги, в Ірини — черепно-мозкова травма та численні синці, подряпини. Їх відразу госпіталізували до місцевої лікарні, але через те, що Сергій Шевчук є родичем нашого мера, належної допомоги не отримуємо. Боїмось, що так само байдужою буде і поліція.

Додам, що це вже втретє на  мого зятя здійснюється замах! Спочатку стався конфлікт у 2013 році на дискотеці. Тоді в 2016-му на подвір’ї товариша. Сергій Шевчук застосував зброю, але судді його виправдали у Вінниці. А тепер ось цей інцидент у Немії. Ми переживаємо, адже за фактом замаху на життя Сашка ми після апеляції подали касацію, тому про жодну мирову і мови бути не може. Чи родич мера робить все для того, щоб уникнути покарання і нашкодити розгляду справи у Верховному Суді?! Бо ж саме тому він у різанині і звинувачує мого зятя Сашка. Проте тоді на місці була така «підтасовка», що це вчинити міг будь-хто, а крайніми зробили нас!

Інший потерпілий Сергій Шевчук та його рідні коментувати ситуацію не хочуть. Але з достовірних джерел нам стало відомо, що він лікується в реанімації та має ножові поранення. Кажуть, що стан важкий. Адвокати вже збирають усі свідчення і впевнені — це було цілеспрямоване бажання позбавити життя родича міського голови.

Тим часом у прес-службі обласної поліції ось як прокоментували дану ситуацію.

– Інформація про травмування двох чоловіків віком 34 та 33 роки надійшла до поліції 1 січня близько 02.00 години від медиків швидкої допомоги. За попередньою інформацією слідства, конфлікт виник у розважальному закладі під час святкування Нового року. Внаслідок бійки обидва учасники інциденту отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості та звернулись до поліції з заявами. За цими фактами відкрито два кримінальні провадження — умисне тяжке тілесне ушкодження, яке карається до 8 років позбавлення волі, та умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що передбачає покарання до 3 років  позбавлення волі.

Віталіна Володимирова