«Урок добра» учнів Стрижавської школи зафіксований як рекорд України.

Учні 4-А класу Стрижавської ЗОШ І-ІІІ ступенів — одні із наймолодших волонтерів Вінницької області. Разом зі своєю «класною мамою» Тетяною Чекотун вони опікуються тваринами, бійцями, людьми похилого віку. Днями школярі із благодійною метою вперше відвідали вихованців дитячого будинку «Гніздечко».

– Напередодні в нашій школі був «Урок добра» на честь Василя Сухомлинського. Підсумовуючи його, діти проявили ініціативу відвідати малечу, яка позбавлена батьківського піклування. Звісно, що ми її підтримали і взялись до роботи. За три тижні нам вдалось зібрали речі, канцелярію, печиво, іграшки, конструктори, велосипеди, від школи передали 16 кілограмів круп. Учні дуже чекали зустрічі зі своїми ровесниками. Вже й запланували, що представляться «миколайчиками» із Резиденції. Але коли ми приїхали, керівництво із сумом повідомило, що зустрітись з вихованцями дитячого будинку не вдасться. Напередодні через кір оголосили карантин, а це дуже небезпечна хвороба, — каже вчителька Тетяна Чекотун. — Зрозуміло, що від цієї новини мені, батькам та учням стало сумно, але ми все розуміли. Саме тому передали усі подарунки, а співробітники подякували нам за добрі справи і запросили приїхати в травні. Вже коли ми виходили із корпусу, одна з виховательок попросила зачекати. А далі був дуже зворушливий момент — біля вікон зібрались дітки, деякі із них були на візочках. Усі вони махали рученятами, надсилали повітряні поцілунки та не стримували емоцій радості. Учні, я та мами від побаченого ще довго плакали, адже заради таких моментів варто творити гарні справи.

Додамо, що займатись волонтерством учні зі Стрижавки почали ще з першого класу. Останнім часом взялись допомагати безпритульним песикам та кошенятам, відвідали із гостинцями вінницький притулок «Планета». Кілька тижнів тому вчителька Тетяна Чекотун отримала диплом про те, що вони із дітьми стали учасниками рекорду України «Наймасовіший урок добра в навчальних закладах, проведений впродовж одного дня». Цьогоріч вона випускатиме своїх вихованців і дуже вірить, що вже без неї ті продовжать благодійність…

Вікторія Снігур