Юній вінничанці Златі Малогловець всього шість з половиною років. А її досягненням у художній гімнастиці можуть позаздрити і більш дорослі, досвідчені спортсмени.

В активі Злати — золоті та срібні медалі, перемоги, отримані на міжнародних та всеукраїнських турнірах «Літня феєрія», «Крок до мрії», «LICOCUP», «Кубок-Еліт» та багатьох інших. Оригінальні виступи Злати відрізняються точністю рухів і неймовірною – не побоїмось цього слова! — розтяжкою всіх сухожиль маленького пружного тіла. Щоб досягнути такої досконалості, потрібні незліченні години виснажливих тренувань. І, звичайно, тверда воля. А вона у цієї дитини є!

– Наша Злата – двічі чемпіонка Вінницької області з художньої гімнастики, володарка кубка престижного турніру «Імперія юних талантів». Вона виступала в Одесі, Запоріжжі, Києві, Білій Церкві, Павлограді, Ужгороді, — перераховувала мама Наталя Заболотна. — Минулого року донька пішла у перший клас, у 25-ту Вінницьку школу. За програмою нової української школи оцінок їй не ставлять, але дівчинка із задоволенням читає, пише, вчить англійську – словом, молодець!

Наталю Заболотну як голову департаменту соціальної політики Вінницької ОДА добре знають у області.

– Очевидно, наполегливість Злата отримала від мене у спадок разом з генами! — з посмішкою констатувала Наталя Михайлівна. — В дитинстві, юності я теж намагалась у всьому бути першою. Вінницьку школу №32 закінчила із золотою медаллю Вінницький педуніверситет – з червоним дипломом. А далі з відзнакою закінчила Одеський інститут державного управління і у 2015-му очолила департамент соціальної та молодіжної політики ОДА. Сьогодні на Вінниччині діє один із кращих в Україні притулок для жінок, які потерпають від домашнього насилля. Днями ми відкрили обласний молодіжний центр «Квадрат». У підвалі телерадіокомпанії «Вінтера» облаштували лабораторію з 3D-принтерами, залу з проекторами і світломузикою, центр розвитку молоді та ін. Приходьте! А ще плануємо у 2019-му запустити новий заклад для людей з ментальними порушеннями у Крищенцях Тульчинського району. Соціальна сфера – безмежна, тут треба працювати і працювати!

– А ви допомагаєте доньці у тренуваннях?

– Так, підтримую її постійно. Сьогодні Злата тренується з обручем, а на черзі скакалка, м’яч, булави…