Справжній резонанс влітку минулого року викликало затримання на одній із автозаправок працівника Жмеринської місцевої прокуратури Артура Новогребельця та водія цієї ж структури.

Відомо, що правоохоронець вимагав 5 тисяч доларів від чоловіка, обвинуваченого у незаконному виробництві, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів з метою збуту. За вказану суму чиновник обіцяв змінити обвинувачення у судовому засіданні на менш тяжкий злочин — незаконний обіг наркотиків без мети збуту. Затриманим було оголошено про підозру. Купюри, знайдені у прокурора при обшуку після його затримання, виявилися заздалегідь позначеними правоохоронцями. Він тоді відмовився давати будь-які пояснення з приводу обставин щодо його вступу в позаслужбові стосунки та одержання неправомірної вигоди.

Як з’ясував наш журналіст, вже потім прокурор розповів, що дійсно взяв у свого водія 5000 доларів, але кошти нібито призначалися його батькові. Мовляв, водій їх позичив ще в березні 2018 року і повинен був повернути борг до червня. При цьому розписки про позику прокурор надати не зміг, оскільки його батьки не пам’ятають, де вона і чи писали її взагалі.

Нещодавно інцидент розглядала кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів. На ній розповіли, що Артур Новогребелець працював в органах з травня 2013 року, а з 2015 року був призначений на посаду прокурора Жмеринської місцевої прокуратури. Після цього підозрюваного Артура Новогребельця відсторонили від роботи.

Незважаючи на те що вина прокурора все ще не доведена і суд не виніс вирок, кваліфікаційна комісія прокурорів прийняла рішення залучити Артура Новогребельця до дисциплінарної відповідальності та звільнити його з органів прокуратури. Чи буде наш земляк звертатись до адміністративного суду або до Вищої ради правосуддя для оскарження — покаже час.

Так само невідомо, чим саме буде займатись прокурор, якщо йому не вдасться повернутись на роботу. Згідно з декларацією, в нього із дружиною квартира у Вінниці. За минулий рік заробив 241486 гривень. Готівкою кохана прокурора тримає 4167 доларів та 1153 євро. Транспортних засобів та земельних ділянок у родини немає.

Готові вислухати інші точки зору.

Віталіна Володимирова