Храм Святого Михаїла Ахистратига у Комарові Вінницького району ще за радянської влади був побудований за кошти громади села. Люди самовіддано трудились, не шкодували зусиль, збирали “по копійочці” з кожної хати, вистоювали черги на цегельних заводах, Вінницьке лісництво виділило необхідну “столярку”… 11 січня цього року тісно було у клубі, де зібралась громада, щоб вирішити питання канонічної приналежності храму Михаїла Архистратига.

– Подумайте, скільки країн по світу, і всі мають свої церкви! А ми, українці, звикли до залежності, до того, що нами має хтось управляти. Невже ми гірші серед всіх націй?  – говорила на зборах Надія Тимофіївна. – І наш народ буде мати свою церкву, свою землю і всі земні багатства!

Не всі присутні на цих зборах були одностайними. Не менш гарячі заклики звучали на користь РПЦ в Україні.

-Я говорю від імені багатьох прихожан нашого храму! – звернулась Валентина Григорівна Колесник. – Я родилася і хрестилася у цій церкві, віру в неї не поміняю ніколи і буду нести до останнього свого подиху! Ніякі патріархи мене не переконають, ні в яку нову церкву я не піду!

Бурхливі дискусії за участі священнослужителів ПЦУ і РПЦ в Україні тривали більше двох годин. Врешті, переважна більшість жителів Комарова  проголосувала за те, щоб храм Михаїла Архистратига підпорядковувався Православній Церкві України.

В єдиному пориві люди підвелись і стоячи заспівали різдвяну колядку “Добрий вечір тобі, пане господарю!”.

Фото та відео Олексія Бойка