Вінницький клуб з художньої гімнастики «Прем’єра» є одним із найсильніших, адже його вихованки — переможниці десятків престижних змагань.

Очолює його вже 11 років президент обласної федерації художньої гімнастики Ганна Миргородська, яка свого часу здобувала нагороди на чемпіонатах України та має звання майстра спорту. Тренують юних спортсменок Юлія Заплішна, Валерія Рижій, Лілія Аскерова, Катерина Ціснецька, Тетяна Суржок.

– Останній рік був дуже вдалим та насиченим для нашого клубу, про що свідчить вручення почесного звання кандидата майстра спорту 7 гімнасткам, які гідно захищали честь нашої області на чемпіонаті України та багатьох змаганнях міжнародного рівня. Також у цьому році захистили звання майстра спорту України 2 спортсменки — Анастасія Ціхановська та Діана Барабаш, — розповіла Ганна Миргородська. — У Словаччині відбулась матчева зустріч, де були представлені десятки країн світу. Додому ми привезли 7 золотих, 3 срібних та 4 бронзових медалі. Особливо феєричним став виступ спортсменок у грудні на міжнародному турнірі «Winter Star-2018», де було представлено команди з 5-ти країн світу (Румунії, Молдови, США, Арабських Еміратів та Чехії). Наші вихованки вибороли 23 золоті медалі.

25 грудня була проведена першість спортивного клубу «Прем’єра», на якій свої перші кроки у спортивній кар’єрі зробили наймолодші гімнасточки, яким виповнилося лише по 3 рочки. На цьому святі проявили себе саме спортсменки-початківці, за якими було дуже приємно спостерігати, адже завдяки сумлінній праці всього тренерського колективу СК «Прем’єра», вони показали доволі високу майстерність у цьому виді спорту, незважаючи на свій юний вік. А вже наступного дня відбувся турнір «Олімпійська надія-2018», у якому брали участь спортсменки з усієї області. Завдяки високій професійності головного тренера області Юлії Заплішної та президента Вінницької обласної федерації Ганни Миргородської у цьому році ми побачили дуже гарний рівень розвитку спортсменок у такому граційному виді спорту, адже відбувся професійний ріст команд та тренерів усієї області. Кращі результати у своїх вікових групах показали Соломія Редько, Соломія Вельган, Злата Малогловець, Іванна Барабаш, Вікторія Новожилова, Марія Рижій.

Коли верстався номер, стало відомо, що вінницькі художні гімнастки привезли нагороди із змагань «UAE CUP 2018» в ОАЕ. У перший день змагань вінничанка Єва Пінько стала чемпіонкою, а Кіра та Єва Сірачови, Соломія Ковальчук і Софія Рембайло – призерками. Тоді ж наша команда, до складу якої увійшли п’ять спортсменок, виборола «золото» у престижних групових вправах. У другий змагальний день Уляна Янушевська посіла другі місця у вправах без предметів і з булавами. Марина Какасян стала чемпіонкою у вправі з булавами та здобула «бронзу» у вправі з обручем. По декілька нагород привезли додому Поліна Демченко, Катерина Янчук і Ліза Марцинковська.

Вікторія Снігур