Днями виконавчий комітет Хмільника розглянув проект рішення щодо встановлення вартості проїзду на міських маршрутах загального користування.

-У своїх клопотаннях приватні перевізники констатували про збільшення собівартості витрат на перевезення, у першу чергу на пальне, що здорожчало більше ніж на 40% з серпня 2017 року, про що надали відповідні розрахунки тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту загального користування в режимі маршрутного таксі. У ході дискусії, обміну думками та пропозиціями було прийнято рішення підняти вартість проїзду. Уже з 9 січня він становитиме 6 гривень, а для дітей шкільного віку до 14 років у дні шкільних занять – 3 грн. Натомість перевізників зобов’язано при піднятті вартості проїзду дотримуватись забезпечення належного санітарно-технічного стану усіх транспортних засобів, дотримання графіків руху, посилити контроль за дотриманням культури поведінки водіями, -повідомили в управлінні економічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради.

Втім, місцеві подорожчанню не раді і обурюються — чому мають платити так само як у Вінниці?

-Маршрути в нас вдвічі коротші, зарплати менші. Із роботою важко. Доведеться більше ходити пішки, бо нас у родині четверо і всі дорослого віку, -каже жителька Хмільника Олена.

Валентина Лісова