Справжній склад зброї та наркотиків днями вилучили правоохоронці у депутата сільської ради із Тартака Чечельницького району. 60-річний Анатолій замість відпочинку на пенсії та служіння людям може потрапити до тюрми.

– Ми отримали оперативну інформацію про те, що чоловік може незаконно зберігати зброю. Коли отримали ухвалу суду на проведення обшуку, вирушили у населений пункт разом із залученням вибухотехніків та кінологів із службовими собаками. В будинку, гаражі та підсобних приміщеннях чоловіка вилучили 21 боєприпас до підствольного гранатомета, електродетонатори, більше 3-х тисяч патронів різного калібру, 3 ручних гранати, тротилові шашки загальною вагою понад 1 400 кг, запасні частини до вогнепальної нарізної зброї, пістолети з ознаками переробки, чотири  гладкоствольних рушниці, — розповів подробиці В’ячеслав Лялюцький, начальник Бершадського відділу поліції. — За попередньою інформацією, вилучена зброя та боєприпаси є військового зразка. Крім того, на горищі ми виявили велику кількість висушених рослин конопель, які відправлено на експертизу. За злочин громадянину може загрожувати до 7 років.

Сам депутат пояснив правоохоронцям, що зброю знайшов раніше на смітнику в лісі, коли ще снігу не було. Мовляв, не встиг повідомити про неї органам. Щодо конопель, то чоловік зізнався, що вони належить саме йому.

Вікторія Снігур