– За даними досудового розслідування, чиновниця погодила місцевому жителю необхідні документи для виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 6 га в обхід встановленої законом процедури – проведення аукціону. Вартість своїх «послуг» оцінила в 60 тисяч гривень. У кафе під час отримання другої частини хабара – 30 тисяч гривень чиновницю затримали. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ, — повідомили подробиці у прес-службі СБУ у Вінницькій області.

Відомо, що днями Вінницький міський суд, дослідивши матеріали клопотання, застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у розмірі 153 680 грн. Суму чиновниця вже внесла. Наразі тривають слідчі дії, і правоохоронці надіються, що цього разу винуватиця буде покарана, адже доказів мають достатньо.

Тим часом в Оратові місцеві активно обговорюють інцидент і підтверджують – керівниця справді перебуває вдома, а ось на роботу більше не з’являлась. Люди припускають, що, скоріш за все, жінка піде з посади. Одночасно вона є членом виконкому.

– У підозрюваної після розлучення на вихованні маленька донечка. Втім, Бог не обділив її красою, вона знайшла нове кохання, і це досить впливова людина в районі. Щодо справи із хабаром, то тут ділянка 6 га мала бути на трьох осіб, і серед них атовці… Виходить, що «під шумок» хтось надумав вирішити питання і для себе та й спровокували чиновницю на злочин, — розповіли нам на правах анонімності наші читачі. — Одним із фігурантів називають сільського голову, але навряд чи він винен. То людина порядна, в минулому педагог й активно вболівав за процес децентралізації. Та й за землю, котра знаходиться за межами населеного пункту, він не міг відповідати. Будемо чекати висновків суду.

Віталіна Володимирова