– Що за «викрутаси» у Студенянській селищній раді? Цитуємо розпорядження голови Студенянської ОТГ:

«Преміювати інспектора з ведення бухгалтерського обліку в розмірі 4300 грн. за підвищену напруженість в роботі». Що означає термін «підвищена напруженість у роботі»? Де це ви так сильно напружуєтесь? — запитав я у п’ятьох дівчат, що сидять у сільраді. Мовчать! А ще працівники сільради рахують собі премії по півтори тисячі гривень до Різдва, Пасхи, Трійці, до 8 Березня та ін. Для порівняння — до Дня захисника Вітчизни нашим атовцям дали по 300 грн., а собі — по півтори тисячі виписали. Водій на півставки працює, а премії 40 тис. за рік отримав, техпрацівниця теж на півставки — 30 тис. грн. премії за рік.

Одного місяця працівники Студенянської сільради отримали 1,5 тис. премії на 1 Травня, 1,5 тис. грн. на Трійцю і ще 4,3 тис. за напружену роботу. От і рахуйте! Люди бідують, а «жирні коти» у Студеній отримують 7300 грн. премії за місяць плюс чималу основну зарплату! — обурювався Віктор Кирнасівський, житель с. Студена Піщанського району. — А у новому бюджеті 2019-го року вони запланували собі ще більше коштів на виплату зарплат і премій. Що це? Випадковість? Правовий нігілізм? Чи просто дерибан бюджету і «кінці у воду після бурхливої роботи»? Громада чекає відповідей на ці питання.

Олексій Кирнасівський, голова Студенянської ОТГ, категорично не погодився із цими звинуваченнями.

– Куди тільки не скаржився Віктор Кирнасівський — у Кабмін України, у прокуратуру Вінницької області, в УБОП, у Вінницьку ОДА, обласний фінвідділ та ін. Повідомляв не тільки про премії, але й про всі роботи, які проводяться у нашій ОТГ, в яку, до речі, входять дев’ять (!) населених пунктів — Студена, Чабанове, Палійове, П’ятихатка, Червона Поляна, Гонорівка, Брохвичі, Козацьке, Затишне, — перераховував Олексій Кирнасівський. — За його заявами у нас було безліч перевірок. Наголошую, жодна з них не виявила ніяких порушень! Навпаки, за результатами ревізій було зазначено, що у Студенянській ОТГ у порівнянні з іншими об’єднаними громадами Вінниччини найменша кількість працівників, і в них найменші зарплати. Наприклад, у бухгалтерії після об’єднання «тягнуть» великий обсяг роботи, а зарплату отримують таку ж, яка була до об’єднання. Мені, як голові, за рік нараховано 195 тис. грн., а в сусідніх ОТГ голови отримали по 205-215 тис. грн.

Обіцяного розпису фінансування зарплат і премій співробітників Студенянської сільради редакція поки що не отримала.

– Так, мені приходили відповіді типу: «…проведена ретельна перевірка за фактом вашого звернення і прийнято рішення припинити розгляд через відсутність ознак правопорушень…» Але люди бачать і я сам ввважаю, що чиновники на кшталт Кирнасівського отримують добрі зарплати, влаштовують своїх близьких та рідних, примножують свої статки за рахунок громади, жирують на людському горі, — стояв на своєму Віктор Кирнасівський. — Коли цьому настане кінець?

Віктор Волохов, депутат Студенянської сільради, додав, що при реконструкції дамби сільського ставка (вартість 1,5 млн грн.) і при будівництві спортивного майданчика (вартість 1,5 млн грн.) виявлені порушення, приписки. За цими фактами відкриті кримінальні справи.

– Ми просили відремонтувати автобусну зупинку, пам’ятник, замінити шифер на будинку культури, поміняти вікна… Та Студенянська сільрада на це уваги не звертає! — поскаржилась Валентина Есаулова, жителька Гонорівки. — Премії беруть, а роботи немає!