У одному із вінницьких торгових центрів з’явився їстівний солодкий будиночок висотою понад метр!

Подарувала його на новорічно-різдвяні свята землякам майстриня Лора Григорук. Така «смачна декорація», яку неофіційно називають рекордною, викликала серед людей справжній ажіотаж, діти навіть пробували його на смак та залюбки фотографувались. Сама ж жінка планує в майбутньому виготовити ціле пряникове містечко!

– Одного разу я побачила відео зі створення гігантського пряникового будиночка у США, де найкраще розвинута ця індустрія! Там не було показано, як його робили із самого початку, а тільки кінець – як зверху із підйомника посипали цукровою пудрою!

Тоді в мене виникла ідея: чому би не зробити у Вінниці такий пряниковий дім? Не для продажу чи реклами, а просто втілити мрію. Зізнаюсь чесно, якби спочатку знала весь обсяг роботи над ним — ніколи б не починала. Вже навіть мовчу за фінансову частину. А коли почала працю, думала, що вже не закінчу і в кращому випадку він буде готовий на 8 Березня. Втім, підтримка родини та друзів дали своє, і в мене вийшло! Я використовувала виключно натуральні інгредієнти, серед яких борошно, яйця, спеції та мед. Тіста пішло близько 30 кілограмів, – розповіла Лора Григорук. – Дах оздобили цукровою пудрою, а сам каркас із дерева. Розмалювали будиночок діти. Встановили ми його у торговому центрі, а через соцмережі я організувала конкурс на краще фото біля будиночка. Довго думала і ніяк не могла обрати одну дитину для нагородження! Тому вирішила, що кожній маю дати подарунок — провела безкоштовний майстер-клас з розпису печива.

Додамо, що Лора Григорук близько 30 років віддала роботі у Центрі зайнятості. Випікати печиво стала кілька років тому, і її авторські смаколики знають не лише в Україні, а й в інших країнах. У крамничці майстрині біля вінницького фонтана «на ура» йдуть для туристів пряники у вигляді Вежі.

Віталіна Володимирова