Організатори українського національного відбору на «Євробачення-2019» вже оприлюднили список із 16 учасників, які змагатимуться за право представляти Україну на пісенному конкурсі.

Серед найвідоміших і найпопулярніших українських виконавців і вінницький гурт The Hypnotunez, який позиціонується як український оркестр дикого джазу, що поєднує в собі традиції старого доброго свінгу, ритм-н-блюзу та рок-н-роллу з енергетикою панк-року та інших видів сучасної музики.  Хоча самі музиканти називають свій  стиль – shout-swing. Три роки тому їм вдалося здивувати всю Україну у телевізійному шоу «Х-фактор». Відтоді й почався їхній зоряний шлях до успіху. Вони багато гастролювали і навіть брали участь у престижному міжнародному музичному фестивалі  в  Польщі.

Крім вінницького гурту, за участь у «Євробаченні» змагатимуться Tayanna, Laud та Letay, які вже не раз намагаються потрапити у фінальну частину «Євробачення». Надзвичайно популярний нині гурт Kazka також підтвердив повернення до відбору після того, як вони не змогли потрапити до фіналу минулого року. Серед учасників — Brunettes Shoot Blondes, Ivan Navi, Freedom Jazz, Braii, Vera Kekelia, Bahroma, Yuko, Anna Maria, Kira Mazur, Khayat, TseSho.

Вже 9 і 16 лютого відбудуться перший та другий півфінали національного відбору. А 23 лютого на всіх очікує фінал, на якому шляхом голосування журі та голосуванням глядачів визначать представника від України на міжнародний пісенний конкурс  «Євробачення-2019».

64-й конкурс «Євробачення» відбудеться 14, 16 і 18 травня в м.Тель-Авів (Ізраїль) під офіційним гаслом «Наважся мріяти». Участь у престижному конкурсі візьмуть співаки з 42 країн.