Тому в 20 грудня 2018-го у Вінниці був підписаний меморандум між ПП і департаментом освіти ВМР по впровадженню проекту «Шкільний офіцер поліції»…

– Шкільний офіцер поліції (ШОП) – це проект, який направлений на вирішення проблеми підліткової і дитячої злочинності. Його мета – профілактика негативних явищ і правопорушень у шкільному середовищі через взаємодію міських підрозділів поліції з адміністраціями навчальних закладів., – заявила кураторка проекту “Шкільний офіцер” Олена Вотякова. – 18-го січня, в молодіжному центрі «Квадрат» відбулась презентація проекту «ШОП» для громадськості міста. Дізнатись більше про шкільних офіцерів прийшли школярі, їх батьки, громадські діячі, партнери та представники влади.

В минулому році патрульні поліцейські провели 143 зустрічі з громадянами, 231 робочу зустріч, 69 масових заходів, 567 уроків у школах та 35 лекцій у вишах, під час яких охоплено аудиторію в понад 15 тисяч слухачів.

Діти – наше майбутнє, а їх правове виховання – запорука свідомого суспільства. Також Олена Вотякова зазначила, що в рамках проекту «Шкільний офіцер» в кожному класі шкіл Вінниці пройдуть по 26 уроків. І ці заняття відбуватимуться у формі інтерактивної бесіди, щоб учням було цікаво! Втім, головне донести до школярів водночас важливу інформацію про їхні права, як діяти під час конфліктів з однолітками, випадків боулінгу, продажу наркотиків, вимагання грошей, цькування та небезпечних ситуацій.

Вже відомо, що «Шкільні офіцери» відвідуватимуть школу двічі на місяць, а за потреби частіше саме у проблемних класах. Окрім того в школі на дошці оголошень і куточку довіри вже розміщені телефони для зв’язку вчителів, батьків та дітей із поліцейськими в будь-який час… Відповідні інформаційні стенди із контактами закріпленого за цією школою офіцера вже є у школах Вінниці…. А в кожному класі – тематичні брошури та інформаційні листівки.