У місті Гайсин нині зводиться 4 гуртожитки для військовослужбовців-контрактників 59-ої окремої мотопіхотної бригади. Один – на території військової частини А1619, три інших – за торговельним комплексом «Європейський».

– Будівлі двоповерхові і там буде 24 кімната із санвузлом та душовою. На кожному поверсі кухня та пральня. Кімнати будуть забезпечені меблями та усім необхідним – житло здаватиметься «під ключ». Перший гуртожиток поліпшеного планування повинні ввести в експлуатацію вже восени цього року. Тож військовослужбовцям вже не потрібно буде шукати, де винайняти житло. А для одружених військовослужбовців, які, звісно, хочуть проживати разом зі своїми сім’ями, також є гарна новина. Найближчим часом у Гайсині планується будівництво ще двох 4-поверхових гуртожитків сімейного типу, -повідомив Сергій Назарук, начальник групи цивільно-військового співробітництва 59 ОМПБр.

Додамо, що забезпечення військовослужбовців житлом – не єдиний стимул для підписання контракту зі Збройними Силами. З початку цього року збільшилось і грошове забезпечення військових. Середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника Сухопутних військ становитиме 11 300 грн, молодшого офіцера — 15 900 грн. Також після укладення військовослужбовцем першого контракту він отримає одноразову грошову допомогу у розмірі від 14 тисяч гривень і більше залежно від звання.Крім того, передбачаються винагороди за участь в операції Об’єднаних сил: 10 тис. грн за місяць – на першій лінії оборони та 4,5 тис. грн – в інших районах проведення ООС.

Валентина Лісова