Ця трагедія сталася у виправній установі вночі минулого тижня. У обставинах злочину нині розбираються правоохоронці

– Це трапилось у камерному приміщенні слідчого ізолятора. Там перебували п’ятеро осіб. Приміщення маленьке. За попередніми даними, вночі з 14 на 15 січня між двома чоловіками віком 32 та 29 років виникла сварка, яка й призвела до трагедії. Старший чоловік декілька разів вдарив молодшого опонента, хоча їхні співкамерники намагались їх розборонити. Взагалі, він високий та міцний, фізично набагато дужчий за потерпілого. Далі вони усі полягали спати, — розповів начальник ДУ «Вінницька установа виконання покарань-1» полковник внутрішньої служби Ігор Григоренко. — Близько п’ятої години ранку виявили, що побитий лежить нерухомо. Терміново сповістили наших інспекторів, виїхала «швидка медична допомога». Але медики лише констатували смерть потерпілого. Виїхала й слідчо-оперативна група Лівобережного відділення поліції.

Нині підозрюваний у вчиненні вбивства перебуває у іншому камерному приміщенні та дає покази. Слідчі опитують інших взятих під варту осіб та наших співробітників.

– Скільки часу у вас перебували обоє арештантів? Звідки вони, чи раніше були судимі?

– Підозрюваний родом з Чернівецької області. Заарештований за вчинення розбійного нападу. Його справу розглядає Вінницький районний суд. Він знаходиться у нас вже близько року. Чотири рази судимий. Потерпілий — з Вінниччини. Був неодноразово засуджений за зберігання, збут, вживання наркотиків, утримання місць для вживання наркотиків. У нас він був із 22 грудня минулого року.

Обидва чоловіки раніше не були знайомі. За показами їхніх співкамерників, вони ніколи не ворогували. Режим установи та правила поведінки за ці кілька тижнів спільного перебування у одній камері теж не порушували. І ось такий шокуючий випадок…

У нас триває службове розслідування. Проводить його й апарат Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації. За його результатами ми оприлюднимо остаточну інформацію.

Тим часом і прокуратура вже оприлюднила деякі висновки розслідування трагедії.

– За попередніми даними, чоловік загинув від сполучної травми тіла та внутрішнього крововиливу. У нього діагностували й переломи ребер… Судово-медична експертиза ще триває. Цей злочин було вчинено між опівніччю та другою годиною ночі, — повідомив заступник керівника Вінницької місцевої прокуратури Олександр Мілієнко. — Нині слідчими Лівобережного відділення поліції м. Вінниці відкрито кримінальне провадження. Розслідування перебуває під нашим процесуальним керівництвом. Чоловіку вже оголошено про підозру у завданні важких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.

Про трагедію вже сповістили рідних загиблого. Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.